in

Furtuna Eunice: Cel puțin patru morți, pagube de sute de milioane de lire sterline. Peste un milion de oameni au rămas fără curent electric

Furtuna Eunice: Cel puțin patru morți, pagube de sute de milioane de lire sterline. Peste un milion de oameni au rămas fără curent electric

Furtuna Eunice care a lovit cu furie, ieri (18 februarie), Marea Britanie, a cauzat morți și răniți, pagube materiale uriașe, haos în transporturi și întreruperi de curent pe scară largă.

Patru persoane au murit în Marea Britanie și Irlanda până vineri seară, scrie The Guardian. Biroul de Meteorologie din Londra a estimat că viteza vântului a ajuns până la 122 mph (196km/h) fiind înregistrată la Needles, pe Insula Wight. Este cea mai mare viteză a vântului înregistrată vreodată în Anglia, ceea ce înseamnă că furtuna Eunice a fost mai gravă decât Burn’s Day de acum 32 de ani, în care 47 de persoane au decedat.

Milioane de oameni au fost atenționați să stea acasă, după ce au fost emise două avertismente de cod roșu, pentru o mare parte a sudului Angliei, sudul Țării Galilor și Londra.

Furtuna Eunice a dus și la alte pagube, precum închiderea a mii de școli și afaceri. Aproximativ 435.000 de case au rămas fără curent, vineri seara. Sute de trenuri și zboruri au fost anulate, iar drumuri importante au fost închise.

O femeie în vârstă de 30 de ani a fost ucisă când un copac care a căzut peste o mașină în Haringey, nordul Londrei, în timp ce un angajat al unui consiliu local, în vârstă de 60 de ani a fost ucis de un copac căzut în County Wexford, sud-estul Irlandei. Bărbatul încerca să strângă lucruri aruncate de furtună.

Poliția din Merseyside a declarat că un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit în Netherton, după ce resturi aruncate de vânt au lovit parbrizul unui vehicul.

Poliția din Hampshire a confirmat, de asemenea, că un bărbat în vârstă de 20 de ani a murit după ce mașina în care călătorea a lovit un copac. Un al doilea bărbat este tratat în spital, cu răni grave.

Clădiri importante, precum Millennium Dome (The O2 Arena) din Londra, au suferit daune importante. Aproximativ 1.000 de oameni au fost evacuați din incintă, panourile care acoperă arena fiind smulse de furtună.

Femeie ucisă de furtună în Londra. Un copac a zdrobit mașina în care se afla

De asemenea, vârful unei biserici din Wells, Somerset, a fost dărâmat de rafalele de vânt, iar un turn de la centrala electrică Grain, din Kent s-a prăbușit.

Sute de copaci au fost doborâți de vânt, blocând drumuri și rupând liniile electrice.

Trenuri anulate și poduri închise

Comitetul de urgență COBRA al Guvernului britanic s-a întâlnit pentru a discuta despre pagubele produse de Furtuna Eunice, iar armata a rămas în așteptare. Corpul de pompieri din Londra și trustul NHS al serviciului de ambulanță din South Central au declarat mai multe incidente majore.

Cea mai puternică rafală înregistrată în Anglia era de 118 mph, la Gwennap Head din Cornwall, pe 15 decembrie 1979. Pe lângă rafala de 122 mph de pe Insula Wight, au existat altele mai slabe, de 70-80 mph în sudul Marii Britanii.

Furtuna Eunice: Cel puțin patru morți, pagube de sute de milioane de lire sterline. Peste un milion de oameni au rămas fără curent electric

Furtuna a blocat multe servicii de transport. Trenurile au fost anulate în toată Țara Galilor și în alte zone, cu restricții de viteză de 50 mph în multe locuri. Serviciile gărilor din Londra, inclusiv Waterloo și Euston, au fost suspendate pentru o bună parte a zilei.

Cele două puncte de trecere peste râul Severn, în Țara Galilor, au fost închise – pentru prima dată în același timp. Punctele de trecere Humber și Dartford Bridge au fost, de asemenea, închise pentru mai multe perioade. Multe drumuri, inclusiv o autostradă, au fost blocate de copaci căzuți.

Serviciile de feribot peste Canalul Mânecii și Marea Irlandei au fost suspendate din cauza valurilor înalte. Portul Dover a fost închis „în interesul siguranței clienților și a personalului”, ceea ce înseamnă că niciun feribot nu a putut opera între Dover și Calais.

Sute de zboruri au fost anulate de British Airways și alte companii, iar unele sosiri au fost deviate sau au avut mai multe încercări de a ateriza pe aeroporturile Heathrow și Gatwick, în condiții de vânt puternic.

Aproximativ 1,1 milioane de proprietăți au suferit întreruperi de curent, potrivit Energy Networks Association.

Vineri, la ora 16:00, companiile de electricitate reconectaseră peste 711.000 de clienți, dar aproximativ 435.000 de clienți erau încă fără curent.

Agenția de Mediu a emis 10 avertismente grave de inundații – opt de-a lungul râului Severn și două de-a lungul râului Wye, precum și zeci de avertismente de inundații și peste 100 de alerte.

Meciurile și spectacolele sportive au fost anulate.

Companiile de asigurare, asaltate de cereri

Companiile de asigurare din Marea Britanie au declarat pentru MailOnline că au fost copleșite de apeluri de la clienți care doreau să raporteze daune aduse proprietății lor. Doar la o singură companie solicitările au crescut cu peste 400%.

Un purtător de cuvânt al Asociației Asigurătorilor Britanici a spus că este „prea devreme” pentru a cunoaște costul exact al pagubei, dar a adăugat: „Ultimele furtuni semnificative care au lovit Marea Britanie au determinat asigurătorii să plătească peste 360 ​​de milioane de lire sterline”.

RSA Insurance, unul dintre cei mai mari asigurători de locuințe și proprietăți din Marea Britanie, a declarat că a primit vineri o creștere cu 403% a apelurilor din cauza furtunii Eunice.

Suzy Tiffany, director de daune la RSA Insurance, a declarat: „Furtunile recente au provocat distrugeri semnificative în Marea Britanie, ducând, fără îndoială, multă suferință pentru cei afectați.”

„Asigurătorii din întreaga piață vor lucra din greu pentru a procesa daunele și am pus resurse suplimentare în loc înaintea furtunilor, în așteptarea unei cereri în creștere”, a spus aceasta.


…Furtuna Eunice: Cel puțin patru morți, pagube de sute de milioane de lire sterline. Peste un milion de oameni au rămas fără curent electric…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Femeie ucisă de furtună în Londra. Un copac a zdrobit mașina în care se afla

Femeie ucisă de furtună în Londra. Un copac a zdrobit mașina în care se afla

Boris Johnson, anunț șocant: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa

Boris Johnson, anunț șocant: Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa