in

Incident major în Parcul Olimpic din Stratford. O mare cantitate de clor gazos, eliberată în aer. 200 de persoane evacuate

Incident grav în Parcul Olimpic din Stratford. O mare cantitate de clor gazos, eliberată în aer. 200 de persoane evacuate

Peste 200 de persoane au fost evacuate din arena sportivă din Stratford, din magazinele și de pe șantierele din apropiere de Parcul Olimpic din estul Londrei, după ce o cisternă încărcată cu clor a fost racordată greșit.

O persoană a fost tratată pe targa unui paramedic, în timp ce mai mulți înotători erau îngrijiți înfășurați în pături de folie, potrivit Daily Mail.

Brigada de Pompieri din Londra a declarat că o „cantitate mare de clor gazos” a fost eliberată în interiorul Centrului Acvatic din Parcul Olimpic Queen Elizabeth din Londra din cauza unei „reacții chimice”.

Centrul Acvatic a spus că incidentul s-a petrecut „când compania de management al instalațiilor care operează camera fabricii a preluat produsele chimice pentru piscină”.

Experții recomandă ca acidul clorhidric și clorul din piscină să nu fie niciodată depozitate împreună – și să nu fie absolut niciodată, niciodată amestecate, sub nicio formă – deoarece pot provoca eliberarea de clor gazos.

ULTIMA ORĂ! INCIDENT CHIMIC în Stratford. Mai multe persoane sunt în pericol

Clorul gazos, o substanță atât de mortală încât a fost folosită ca armă de război, poate fi fatal dacă este inspirat. De asemenea, provoacă dificultăți de respirație, vedere încețoșată, arsuri în nas, ochi și gât și vezicule pe piele.

Centrul acvatic, la câțiva metri de stadionul lui West Ham United, este ventilat, iar primarul Londrei a îndemnat oamenii să evite zona.

„Din cauza unei reacții chimice a fost eliberată o cantitate mare de clor gazos. Serviciul de Ambulanță din Londra tratează un număr de pacienți”, a declarat un purtător de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Londra.

„Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din centru. În timp ce aerisim localul, le cerem locuitorilor din imediata apropiere să închidă ușile și ferestrele”, a mai spus acesta.

Polițiștii au fost alertați cu puțin timp înainte de ora 10 dimineața și au izolat întreaga zonă.

Un purtător de cuvânt al poliției a adăugat: „Ofițerii au fost alertați de Brigada de Pompieri din Londra la ora 9.53 cu privire la o scurgere de vapori nocivi la Aquatics Centre, Queen Elizabeth Park, E20.”


…Incident major în Parcul Olimpic din Stratford. O mare cantitate de clor gazos, eliberată în aer. 200 de persoane evacuate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

rusia conflict nato

Rusia amenință că intră în conflict cu NATO dacă sunt trimise forțe de menținerea păcii în Ucraina

război nuclear moscova

NATO: „Moscova nu va câștiga NICIODATĂ un război nuclear”