in

A încercat să introducă ilegal trei albanezi în Marea Britanie. Șofer român condamnat pentru încălcarea legii imigrației

Un șofer român a primit doi ani de închisoare după ce a pledat vinovat pentru introducerea în Marea Britanie a unor imigranți albanezi ilegali.

Pe 4 noiembrie, Vasile Viorel Grosu, de 37 de ani, a luat dintr-o parcare din Franța o familie de albanezi, un bărbat și două femei, în camionul său, scrie Daily Mail.

Aceștia i-au oferit bani pentru a-i trece în Marea Britanie, însă au fost depistați în urma controlului de la frontiera din Dorset.

grosuCei trei albanezi au fost descoperiți în partea din spate a tirului condus de român. Ei au fost reținuți și deportați în Albania pe 6 noiembrie 2016.

Judecătorul Brian Forster a declarat: “Această țară, ca orice țară, are dreptul de a controla cine poate intra sau nu. Ai făcut asta pentru câștig financiar, iar cei pe care i-ai adus nu îți erau rude, nici măcar nu îi cunoșteai.”

tirgrosu

„În esență, ai asistat intrarea ilegală în această țară a trei persoane care erau cetățeni albanezi și care nu aveau permisiunea de a intra în Regatul Unit”, i-a spus judecătorul șoferului român.

Grosu a pledat vinovat la acuzația de încercare de a facilita intrarea ilegală în Regatul Unit și a fost condamnat la doi ani de închisoare de către Curtea din Bournemouth.

VIDEO – Patru imigranți ilegali sar dintr-un camion cu numere românești în Kent

16 imigranți ilegali, ascunși într-un tir din România

Un tir cu numere românești a „descărcat” imigranți ilegali în Gloucestershire. Nouă persoane arestate

Amenzi imense pentru șoferii de tir prinși cu imigranți ilegali la bord. Vezi cât riști să plătești pentru fiecare clandestin
Revoltă populară, după aprobarea legii grațierii și modificarea codurilor penale. Poarta Guvernului a fost sudată de frica demonstranților

Marea Britanie. Parlamentarii cer stoparea știrilor false. „Sunt o ameninţare la adresa democraţiei”