Italia. Româncele, sclave ale secolului 21 la fermele din Sicilia. Obligate să întrețină relații sexuale cu patronii, pentru un loc de muncă

Sclave ale secolului 21. Așa pot fi caracterizate româncele care muncesc în agricultură în unele zone ale Italiei. Potrivit organizației italiene care apără drepturile imigranților, Proxyma Association, mai mult de jumătate dintre femeile românce care lucrează în fermele din acea zonă sunt obligate să întrețină relații sexuale cu angajatorii lor, iar aproape toate lucrează în condiții de muncă forțată și de exploatare severă, scrie The Guardian.

Aproximativ 7.500 de femei, majoritatea românce, trăiesc și muncesc în condiții de sclavie în fermele din regiunea Ragusa, se mai arată în cotidianul britanic. Sunt, practic, niște sclave moderne.

„Aceste femei muncesc ca niște sclave pe plantație și știm că ele sunt șantajate să întrețină relații sexuale cu proprietarii fermelor sau ai serelor, prin subjugarea lor psihologică”, afirmă comandantul carabinierilor din Sicilia, Guido Volpe.



The Guardian dă exemplul Nicoletei Bolos (foto), o femeie de 21 de ani care a îndurat violuri și bătăi noapte după noapte.

„Prima dată, chiar soțul meu mi-a spus că trebuie să fac asta. Proprietarul serei unde ni s-a dat de lucru vroia să se culce cu mine, iar dacă refuzam nu ne-ar mai fi plătit și ne-ar fi dat afară”, povestește ea, menționând că a fost amenințată de către angajator cu un pistol.

„Când am venit aici, am crezut că vin pentru o muncă grea, dar decentă, într-o altă țară europeană, dar am sfârșit prin a deveni sclave”, a continuat Nicoleta Bolos.

„Acolo de unde am venit eu, din Moldova, nimeni nu are loc de muncă (…) Salariul mediu acolo este de 200 de euro pe lună. Aici poți câștiga mult mai mult, chiar dacă trebuie să suferi”, mărturisește ea.

Româncele sunt obligate să muncească 12 ore pe zi ca niște sclave, în condiții de căldură extremă, fără apă, cu salarii neplătite și obligate să trăiască în clădiri izolate în condiții degradante și neigienice, mai scrie The Guardian.

Procurorul Valentina Botti, care investighează mai multe cazuri de exploatare și agresiune sexuală, confirmă că abuzurile împotriva femeilor românce reprezintă un „fenomen uriaș” în acea parte a Italiei.

Vorbim despre mii de femei care ar putea fi victime ale unor abuzuri serioase. Dar foarte puține vin să denunțe. Cele mai multe acceptă abuzul ca pe un sacrificiu personal pe care trebuie să-l facă pentru a-și păstra locurile de muncă. Implicațiile pierderii locului de muncă sunt devastatoare pentru cele mai multe dintre ele”, explică anchetatoarea.

Numeroasele violuri comise asupra româncelor sunt confirmate și de numărul foarte mare al avorturilor în rândul femeilor românce din acea zonă. Astfel, deși româncele reprezintă numai 4% din populația feminină a provinciei Ragusa, statistica arată că lor le revin 20% din avorturile înregistrate. De altfel, adesea ele vin la spital pentru avort însoțite de patronii lor sau de alți bărbați italieni.

Nicoleta Bolos și soțul ei au plecat din respectiva fermă, dar nu și-au mai găsit de lucru nicăieri în altă parte. Prin urmare, după un scurt sejur în România, în final s-au reîntors în Ragusa. O altă româncă, Gloria, în vârstă de 48 de ani, afirmă că a fost concediată după ce a refuzat avansurile sexuale ale patronului și s-a adresat poliției. Dar nimeni din zonă nu a vrut apoi să o angajeze, ceilalți patroni aflând că ea a s-a plâns poliției.

Sclavi în propria ţară: 1,2 milioane de români lucrează fără forme legale

Italia. Români sclavi pe câmpuri, ținuți în clădiri pline de șoareci și broaște, fără apă

Români ținuți în condiții de sclavie. „Nu ai ce să mănânci? Mănâncă pietre”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Legea Brexit se întoarce în Camera Comunelor. Guvernul cere conservatorilor să respingă amendamentele lorzilor

Români cu „afaceri profitabile” în Anglia. Aveau patru bordeluri unde exploatau tinere din România