Ministrul Muncii se bazează pe întoarcerea românilor din diaspora: „Se vor angaja în România și vor plăti impozite”

Ministrul Muncii din Guvernul Dăncilă se uită cu speranță spre granițe, pentru a-i vedea întorcându-se pe românii din diaspora. Ei sunt ultima speranță, pe ei se bazează ministrul pentru finanțarea majorării pensiilor care a fost introdusă de guvern.

Este nevoie de foarte mulți bani în plus, pentru creșterea punctului de pensie, de la 1 septembrie 2019, la 1265 lei. Anul acesta va fi nevoie de 8 miliarde de lei, dar în 2022, de exemplu, va fi nevoie de 80 miliarde lei.

Într-un interviu la Digi 24, Marius Budăi a explicat de unde vor veni banii: se vor întoarce mulți români din străinătate care se vor angaja în România și vor plăti impozite.

Cum vrea PNL să îi aducă pe români acasă: „Facem un portal cu locuri de muncă pentru a atrage acasă românii din diaspora”

«Cu siguranță, numărul de angajați va crește. Prin această majorare a salariului minim, de ridicat veniturile populației din România, prin acea măsură de fiscalizare mai mică în construcții și creşterea salariului minim și prin discuțiile cu patronatele și sindicatele din construcții, deja, timid, ușor, la nivel de zeci, sute de oameni încep să se întoarcă în România.

Deja sunt tot mai interesați să revină acasă, pentru că nu e ușor nici acolo să-și câștige existența. Dacă ușor-ușor ridicăm masa salarială, veniturile, chiar dacă nu reușim în scurt timp să ajungem egal la egal cu UE, toate acestea sunt cumuli de factori de a aduce oamenii din afară, de a creşte numărul de locuri de muncă, de a face infuzie în investiții.», a declarat Ministrul Muncii, Marius Budăi.

Românii din diaspora se întorc acasă. Primarul Iașiului: „Țara care repatriază cel mai mult în momentul de față este Marea Britanie”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

AVERTISMENT! Cod portocaliu de inundații în Londra. Ploile pot face prăpăd în unele zone

Londra: Femeie înjunghiată în plină stradă, în timp ce își plimba copilul în cărucior. A refuzat să predea telefonul atacatorului