Marea Britanie, avertisment dur cu privire la pandemia de COVID: „Nu s-a terminat. Urmează lunile grele de iarnă”

Marea Britanie, avertisment dur cu privire la pandemia de COVID: „Nu s-a terminat. Urmează lunile grele de iarnă”

Pandemia de COVID nu s-a terminat, avertizează directorul medical adjunct pentru Anglia, care este îngrijorat pentru următoarele luni de iarnă, în fața ratei ridicate a îmbolnăvirilor.

Profesorul Jonathan Van-Tam a declarat azi, 3 noiembrie, că în următoarele câteva luni este nevoie de „prudență”, îndemnând oamenii să fie atenți.

El a spus că este „îngrijorător” faptul că Marea Britanie are în continuare o rată ridicată de îmbolnăviri cu Covid-19 la începutul toamnei, când este destul de cald.

Van-Tam a spus: „Prea mulți oameni cred că această pandemie a luat sfârșit. Eu personal simt că urmează câteva luni grele de iarnă și că nu s-a terminat. Cred că o întreagă gamă de comportamente, inclusiv folosirea măștilor, dar, în general, precauția vor fi factori determinanți pentru ceea ce se întâmplă de acum, în cele mai grele luni ale iernii.”

Perioada de Crăciun ar putea fi „problematică”

Omul de știință a spus că un alt factor „cu adevărat important” în următoarele câteva luni ar fi câți oameni au făcut vaccinurile de rapel și vaccinul antigripal.

Dar, în timp ce a emis un avertisment clar că pandemia nu s-a încheiat, profesorul Van-Tam a sugerat că în doar câteva luni distanță ar putea veni o perioadă mai ușoară.

Lovitură grea pentru Boris Johnson. Lupta cu pandemia, „cel mai mare eșec din istoria sănătății publice din Marea Britanie”

„Părerea mea personală este că mai avem câteva luni de alergat și cred că vom fi într-un scenariu mult mai calm până la primăvară”, spune directorul medical.

El a spus că oamenii de știință și guvernul ar trebui să urmărească îndeaproape datele care vin din spitale.

Profesorul Van-Tam a spus că internările s-au stabilizat în ultimele patru zile și a existat o mică scădere a numărului de pacienți tratați pentru Covid-19 în secții.

„Îngrijorarea mea este că decesele cresc și asta arată că infectările încep acum să pătrundă în acele grupe de vârstă mai înaintate”, a mai spus specialistul.

Pe 2 noiembrie, alte 293 de persoane au murit de Covid-19 în Marea Britanie, existând alte 33.865 de cazuri confirmate în Regatul Unit.


…Marea Britanie, avertisment dur cu privire la pandemia de COVID: „Nu s-a terminat. Urmează lunile grele de iarnă”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sosia lui Boris Johnson, tâlhar la drumul mare în Hull. Cât de bine seamănă cei doi

Mii de britanici se infectează zilnic cu varianta Omicron. Cazurile COVID din Scoția s-au dublat într-o săptămână

Un consilier științific al guvernul britanic a demisionat: „Situația pandemiei scapă de sub control”