Marea Britanie – peste 50.000 de infectări zilnice. Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici să facă a treia doză

Marea Britanie - peste 50.000 de infectări zilnice. Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici să facă a treia doză

Numărul de infectări zilnice de Covid din Marea Britanie a depășit pentru prima oară 50.000, din luna iulie, ceea ce reprezintă o creștere cu 15% într-o săptămână.

De asemenea, potrivit ultimelor cifre oficiale, infectările au crescut în patru din cinci zone, iar spitalizările au crescut, de asemenea, cu până la 1.000 – în timp ce Boris Johnson solicită oamenilor să se vaccineze cu a treia doză.

Ministerul Sănătății a înregistrat astăzi, 21 octombrie, alte 52.009 infecții, o creștere de 15% față de săptămâna trecută și cel mai mare număr din 17 iulie, în timpul vârfului de vară. Media zilnică se apropie acum de nivelurile de vârf ale celui de-al doilea val.

Cu toate acestea, decesele (115) au scăzut față de joi, 20 octombrie, scrie Daily Mail.

Alte cifre arată că infecțiile cresc pentru fiecare grupă de vârstă, cu o tulpină și mai transmisibilă a variantei Delta, AY.4.2.

Cel mai mare studiu de supraveghere a urmăririi simptomelor din țară sugerează, pe de altă parte, că numărul cazurilor zilnice a atins deja 80.000. De asemenea, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a susținut că sistemul de sănătate poate să se descurce cu 100.000 de cazuri pe zi.

50.000 de cazuri de COVID pe zi în Marea Britanie. Guvernul nu introduce restricții noi

Boris Johnson i-a rugat astăzi, 21 octombrie, pe britanici să se prezinte cât mai mulți pentru a face a treia doză de vaccin și astfel să se „întărească” împotriva virusului.

În timpul unei vizite la o școală din Irlanda de Nord, prim-ministrul a recunoscut că „cifrele sunt ridicate”, adăugând: „Putem vedea ce se întâmplă, putem vedea creșterea, acum este momentul să facem acel rapel”.

Guvernul a anunțat că niciunul dintre cei mai importanți experți ai săi – profesorul Chris Whitty și Sir Patrick Vallance – nu au solicitat în mod oficial activarea „planului B” pentru COVID.

În timp ce Guvernul insistă că nu va adopta încă planul de rezervă, patru zone din Anglia au infectări peste media națională, fiind vorba despre Leicester, Bolton, Luton și Blackburn și Darwen.


…Marea Britanie – peste 50.000 de infectări zilnice. Boris Johnson îi îndeamnă pe britanici să facă a treia doză…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elev britanic de 14 ani, acuzat că a ucis un copil de 5 ani: „I-a cauzat o durere extremă”

Elev britanic de 14 ani, acuzat că a ucis un copil de 5 ani: „I-a cauzat o durere extremă”

Regina Marii Britanii, în spital după ce și-a anulat vizita din Irlanda de Nord

Regina Marii Britanii, în spital după ce și-a anulat vizita din Irlanda de Nord