Marea Britanie se află în cel de-al treilea val de COVID

Profesorul Ravi Gupta, membru al Grupului consultativ pentru guvernul Marii Brirtanii, a declarat că Regatul Unit se află în al treilea val „timpuriu” de infecții cu Covid-19, care este dominat de varianta indiană.

Întrebat la BBC Radio 4 Today dacă Marea Britanie se află deja într-un al treilea val de infecții cu coronavirus, profesorul universitar de al Cambridge a spus: „Da, a existat o creștere exponențială a numărului de noi cazuri și cel puțin trei sferturi dintre acestea sunt infecții cu noua variantă. Bineînțeles că numărul de cazuri este relativ scăzut în acest moment – toate valurile încep cu un număr redus de cazuri care devin explozive, așa că ceea ce vedem aici sunt semnele unui val timpuriu”.

După varianta indiană, Regatul Unit se confruntă acum cu tulpina thailandeză a coronavirusului

„Probabil va dura mai mult timp să apară decât valurile anterioare din cauza faptului că avem niveluri destul de ridicate de vaccinare în populație, deci poate exista un sentiment fals de securitate d și aceasta este preocuparea noastră”, a continuat omul de știință.

La rândul său, dr. Helen Wall, ofițer responsabil pentru programul de vaccinare Covid din Bolton, a declarat că creșterea numărului cazurilor încetinește, dar că nu există timp pentru relaxare.

Ea a declarat pentru BBC, citat de My London: „Sunt încântată să raportez că lucrurile încep să încetinească în ceea ce privește creșterea cazurilor Covid de aici, dar nu ne putem baza pe asta. Au trecut doar câteva zile de încetinire a ratei infecțiilor, așa că suntem dornici să continuăm să mergem înainte și să reducem cifrele în continuare”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.7]

După varianta indiană, Regatul Unit se confruntă acum cu tulpina thailandeză a coronavirusului

Vremea în Londra: Două săptămâni de căldură cu maxime de până la 26 de grade Celsius