Marea Britanie a prevenit 24 de milioane de infectări și 128.000 de decese prin vaccinare

Marea Britanie a prevenit 24 de milioane de infectări și 128.000 de decese prin vaccinare

Campania de vaccinare a prevenit aproape 128.000 de decese, 265.000 de spitalizări și peste 24 de milioane de infectări în Marea Britanie.

Datele apar în ultimul raport COVID-19, publicat de autoritățile din Regatul Unit, unde circa 80% din populație este imunizată prin vaccinare. Pentru a se ajunge la o asemenea performanță, a contat modul în care autoritățile au comunicat și cel în care specialiștii au contracarat dezinformările, scrie Digi24.

Regatul Unit este în topul cu cele mai vaccinate țări din lume – peste 82% din populație fiind imunizată cu două doze de ser.

Bogdan Ghiță, profesor român stabilit în Marea Britanie, a explicat la Digi24 cum a reușit Marea Britanie această performanță. 

„Sistemul de sănătate britanic este foarte bine pus la punct, populația a avut respect pentru cei din sistem, de la prioritate în magazine, la aplauze pe străzi”, a spus el.

Țările europene, îngrijorate de rata mică de vaccinare din România: „Spitalele sunt pline, românii nu se vaccinează”

„Guvernul și populația au înțeles că vaccinarea e singură opțiune de a ieși din pandemie. Așa s-a ajuns ca 8 din 10 britanici să fie imunizați”, potrivit lui Bogdan Ghiță.  

Rata de deces e de aproape 10 ori mai mare în România față de Marea Britanie, raportat la numărul de cazuri. În România mai sunt câteva săptămâni până se va ajunge la vârful valului patru.

Spitalizările sunt reduse în Marea, iar totul e legat de efectul vaccinării în masă. Nu sunt spitale pline, nici probleme cu secțiile AȚI.

Guvernul și presa au avut reacții foarte rapide asupra campaniilor de dezinformare, iar argumentele au fost mereu pe baza datelor științifice.

„În fiecare zi au fost conferințe de presă, la care participau un specialist în boli infecțioase, un epidemiolog și un farmacolog. Populația nu a trebuit să spună: am auzit de la cineva. Toată situația a fost prezentată zilnic de specialiști. În fiecare zi, la ora 5, era o prezentare a situației din ultimele 24 de ore”, a explicat profesorul român.


…Marea Britanie a prevenit 24 de milioane de infectări și 128.000 de decese prin vaccinare…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 4.3]

Locuiești în Londra? Iată ce taxă va trebui să plătești de la 25 octombrie. Prețurile vor exploda

Un negaționist COVID-19 s-a sinucis după ce pandemia i-a creat probleme: „Totul e o minciună”

Un negaționist COVID-19 s-a sinucis după ce pandemia i-a creat probleme: „Totul e o minciună”