Mutația indiană, Germania a declarat Marea Britanie zonă de risc, după explozia cazurilor de infecții cu virusul B.1.617

Infecțiile corona din Germania scad, numărul persoanelor vaccinate crește. Încrederea într-o vară fără griji crește în fiecare zi.

Dar acum există din nou îngrijorare – răspândirea noii variante de virus B.1.617 în Marea Britanie, care a fost detectată pentru prima dată în India.

Acesta este motivul pentru care guvernul federal de la Berlin a clasificat din nou Marea Britanie ca zonă cu risc de corona, începând de duminică – în ciuda numărului redus de infecții.

Potrivit experților, varianta din India este considerată mai contagioasă decât mutațiile anterioare. Institutul Robert Koch (RKI), instituția de referință eidemiologică din Germania, a observat, de asemenea, o creștere a variantei indiene în țară.

Potrivit RKI, proporția infecțiilor detectate cu varianta B.1.617 este încă în jur de două procente – „dar proporția lor a crescut constant în ultimele săptămâni”, după cum raportează RKI.

Cercetările din Marea Britanie au arătat, de asemenea, că numărul se poate dubla într-o săptămână.

Ceea ce se știe despre mutația indiană până acum:

Variantele B.1.617.1 și B.1.617.2 au apărut în India din decembrie 2020 și sunt grupate împreună ca B.1.617.

Acesta a fost clasificat drept „îngrijorător” de către RKI și OMS, este mai rapid transferabil și mai periculos.

În India mii de oameni continuă să moară în fiecare zi.

Varianta are mutații, dacă acestea fac virusul insensibil la vaccinuri nu a fost încă clarificat.

Un studiu din Göttingen (Hoffmann și Pöhlmann) și observațiile din casele de îngrijire medicală engleze sugerează că persoanele vaccinate se pot infecta și ele, dar cursul bolii este mai blând.

Situația din marea Britanie

Există 2.323 de cazuri confirmate la nivel național în Marea Britanie, a declarat luni secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, cu 1000 mai mult decât pe 12 mai.

Orașele engleze Bolton și Blackburn sunt deosebit de afectate. Există indicii că varianta este mai contagioasă decât formele cunoscute anterior.

Opoziția dă vina pe guvern pentru răspândirea variantei „indiene”. Timp de săptămâni a ezitat să pună India pe o „listă roșie” doar pentru că prim-ministrul Boris Johnson a programat de mult o vizită (anulată apoi) în India pentru a negocia un acord de liber schimb.

În acest timp, în Marea Britanie au intrat în jur de 20.000 de oameni din India. Johnson vrea să se mențină pe relaxare pe insulă, în ciuda răspândirii noii variante.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șofer român de TIR ucis în Franța cu sabia. „Nimeni nu merită sa moară doar pentru că muncește decent pentru a-și întreține familia”

Anglia, sub amenințarea variantei indiene a COVID. 1000 de cazuri noi în doar 4 zile. Eliminarea distanțării a fost abandonată