in

Nomazii irlandezi i-au stricat liniștea reginei. Și-au făcut camping pe pajiștea din fața Castelului Windsor

Nomazii irlandezi cunoscuți drept „travellers” au parcat 30 de rulote și corturi în fața celebrului Castel Windsor, reședința regală preferată a reginei Elisabeta II și locuința sa în prezent.

Aseară, 1 iunie, oficialii din Windsor au încercat să îi convingă pe oaspeții nepoftiți să își schimbe locul de campare, scrie Daily Mail. Se pare că discuțiile au fost încununate de succes, nomazii părăsind vecinătatea castelului.

În schimb, grupul s-a mutat în apropierea Hanover Way și Dedworth Manor din Windsor, au declarat localnicii pentru MailOnline – poliția a emis notificări privind Codul de conduită celor care au rămas acolo peste noapte.

Se pare că 12 caravane și mașini opriseră pentru prima dată în sud-vestul Londrei, la Kew Green joi – spre disperarea localnicilor bogați care trăiesc în case de 2 milioane de lire sterline.

Reprezentanții legali ai Consiliului Richmond au emis acum un ordin care interzice nomazilor să se întoarcă timp de trei luni.

În Windsor, camionetele și rulotele au fost parcate lângă semnele care indică faptul că vehiculele sunt „interzise”, în timp ce imaginile arătau grupul blocând aproape în întregime calea de acces în castel, denumită Long Walk.

Englezii, revoltați din cauza unor nomazi din România. „Și-au făcut tabără în parc. Au pus și garduri”

Aleea ce măsoară 2,6 mile este o atracție turistică populară și leagă castelul de Snow Hill din Windsor.

Calea încă folosită de trăsurile regale în fiecare an ca parte a traseului de la Castelul Windsor până la cursele Ascot.

O mare parte din proprietatea regală de 2.000 de hectare este deschisă publicului gratuit, din amurg până în zori.

Un purtător de cuvânt al consiliului a spus că nu există daune, iar gunoiul rămas a fost îndepărtat.

Josie Allen, 56 de ani, a spus: „Suntem norocoși că nu există daune. Mă bucur că au plecat și nu vrem să îi revedem”.

Un comerciant local a declarat că tinerii din grup au furat din magazinul său și că au existat rapoarte despre tinerii care s-au luat la bătaie. În același timp, nomazii au susținut că au fost abuzați de șoferii blocați în trafic pe podul Kew.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3]

Tot mai mulți solicitanți de azil ajung peste Canalul Mânecii în Marea Britanie. Ministerul de Interne dă vina pe francezi

Boris Johnson despre ridicarea totală a restricțiilor pe 21 iunie: „Trebuie să mai așteptăm un pic”