in

Tot mai mulți solicitanți de azil ajung peste Canalul Mânecii în Marea Britanie. Ministerul de Interne dă vina pe francezi

Marea Britanie este va avea o vară cu probleme în ceea ce privește imigranții solicitanți de azil, după ce peste 1.600 au sosit peste Canalul Mânecii în ultima lună – mai mult decât dublul totalului de anul trecut pentru luna mai – 500 fiind aduși doar în ultimele patru zile ale lunii trecute.

Acest lucru se întâmplă în ciuda anunțului ministrului de Interne, Priti Patel, cu privire la o scădere a imigrației în martie și în urma unui acord cu autoritățile franceze pentru a contracara și a opri efectiv trecerea imigranților până în primăvara anului trecut.

Acum, sursele MailOnline spun că Ministerul de Interne dă vina pe francezi că nu au luat suficiente măsuri pentru a opri traversările și a intercepta bărcile, chiar au primit 6 milioane de lire sterline din de la Marea Britanie pentru acest lucru.

Vineri 28 mai, 336 de imigranți au ajuns în Marea Britanie la bordul a 19 bărci – iar lucrătorii de la Frontieră au avertizat că numărul în creștere va duce la „tulburări” în centrele de cazare aglomerate.

În prezent, majoritatea imigranților care ajung în Kent sunt găzduiți într-o fostă cazarmă a armatei din Folkestone, care a fost incendiată în timpul unei revolt, din cauza condițiilor din ianuarie.

Solicitanții de azil sunt liberi să vină și să plece din tabără, iar adulții au un interviu inițial înainte de a fi trimiși la centrele de cazare din Marea Britanie.


Camioane românești și taxiuri folosite pentru a introduce ilegal imigranți în Marea Britanie

Imigranții primesc 37,75 GBP pe săptămână pentru produse esențiale, cum ar fi alimente, haine și articole de toaletă, în timp ce așteaptă o decizie cu privire la cererea lor de azil. Consiliul Kent are grijă de copiii imigranților.

În total, în mai, 1.619 imigranți au călătorit din nordul Franței – în creștere cu 118% față de cei 741 care au ajuns în mai anul trecut.

Priti Patel a promis că va face imposibilă imigrația ilegală peste Canal – însă cu toate acestea numărul celor care sosesc continuă să crească, iar deputatul conservator de Dover, Natalie Elphicke, a cerut „acțiuni urgente” pentru a opri traversările.

Din ianuarie până în mai 2021, numărul total de imigranți care au ajuns în Marea Britanie se ridică la 3.727 – în creștere cu 115% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul întregului an 2020, 8.410 persoane – inclusiv femei și copii – au ajuns în Marea Britanie. Dacă sosirile continuă cu aceeași rată accelerată pentru restul anului, ar putea duce la un total anual de aproape 18.000.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]
Miting anti-vaccinare la Londra. Mii de persoane au ieșit în stradă acuzând o „farsă pandemică”

Nomazii irlandezi i-au stricat liniștea reginei. Și-au făcut camping pe pajiștea din fața Castelului Windsor