in

O bandă de tâlhari români a terorizat personalul și clienții unui magazin de telefoane: „Dacă te miști, bag cuțitul în tine!”


Patru tâlhari români au băgat în sperieți personalul unui magazin Carphone Warehouse din Telford, scrie Shropshire Star.

Maxim Voicu, de 22 de ani și David Ștefan, de 20 de ani, au făcut parte dintr-o gașcă de cinci infractori care au jefui magazinul, pe 10 noiembrie 2018.

Niciunul dintre membrii bandei nu locuia în zonă, venind special pentru spargere din Birmingham, într-un Audi A3.

Managerul Christopher Watkins se afla în magazin, împreună cu vânzătorul Cerys Lowe și câțiva clienți, când a intrat în bandă. În 50 de secunde de la sosire, românii au smuls un telefon mobil în valoare de 239 de lire sterline, două tablete și 11 huse pentru telefon.

Voicu a rămas în vehiculul care era parcat în mod deliberat în afara camerelor de luat vederi, în timp ce alți trei, minori, alături de Ștefan, au intrat în magazin, țipând, la ora 10.17.

În timpul incidentului, unul dintre tineri, în vârstă de 16 ani, i-a strigat managerului: „Te miști, bag cuțitul în tine”, provocând panică în rândul celor care asistau uluiți la jaf. Ulterior, s-a dovedit că de fapt nu exista niciun cuțit.

Cei cinci au fost arestați în 30 de minute, după ce polițiștii au urmărit mașina, până când aceasta s-a oprit.

Patru dintre infractori au fost condamnați marți, cel de al cincilea fugind în România de unde nu s-a mai întors.

Judecătorul l-a condamnat pe Ștefan la trei ani de detenție, la o instituție pentru infractori tineri. Voicu a fost condamnat tot trei ani. De asemenea, un băiat de 15 ani a fost condamnat la trei ani de detenție, iar un altul de 16 ani, la 12 luni.

Ștefan, Voicu și unul dintre tineri au fapta, însă ceilalți doi tineri au negat acuzațiile, dar au fost găsiți vinovați în urma unui proces din septembrie 2019.

Român, ultimul din banda de hoți de cărți rare din Anglia, prins la Torino

O bandă din Bacău a acaparat Westminster Bridge și păcălește turiștii cu alba-neagra. Cum a exportat România infracționalitate în toată Europa
Londra: O româncă de 27 de ani joacă în două dintre filmele de Oscar

Ministerul de Externe cere Poliției britanice să ia măsuri în legătură cu scrisorile xenofobe din Londra