in

„Pasionați” de istorie. Patru români au furat o cutie cu donații din Turnul Londrei

Patru români fără adăpost au furat o cutie cu donații din Turnul Londrei, destinate Royal British Legion. În cutie se aflau 350 de lire sterline.

Potrivit The Telegraph, pe 31 ianuarie a.c., în jurul orei 19.00, cei patru au furat cutia din dreptul Porții Trădării, cea care se scufundă când apa Tamisei este în creștere. Indivizii au escaladat o barieră și au sărit în șanțul din fața Porții Trădării, prin care deținuții intrau în castel, în vremurile medievale, iar unii dintre ei nu mai ieșeau vii, scrie Daily Mail.
Personalul muzeului și publicul i-au observat în timp ce încercau să se facă nevăzuți și au dat alarma.

Hoții, Ieronim Căncel, de 24 de ani, Albert Pruteanu, 19 ani, Tarciziu Căncel și Istoc Ionuț, ambii de 22 de ani, au fost prinși de oamenii de ordine ai muzeului și de cei ai armatei și dați pe mâna poliției.

Cei patru au fost duși la o secție a Poliției Metropolitane, unde au fost acuzați de furt. Toți au pledat vinovat atunci când au apărut marți, 10 februarie, în fața Curții Magistraturii Thames, unde au fost condamnați la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată și la plata unei amenzi de 16 lire sterline.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, iar vineri, 6 februarie, banii au fost returnați Royal British Legion.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dădeau spargeri la magazine de bijuterii după ce incendiau mașini ca să păcălească poliția

Ministrul Diasporei despre rețeaua de comunicatori: „vrem inițiative pozitive și dezbateri constructive”