in

Patru arestări și zeci de persoane investigate în cazul de RASISM asupra fotbaliștilor englezi

Poliția a făcut patru arestări și a anunțat că investighează zeci de persoane cu privire la cazul de rasism asupra a trei fotbaliști englezi, după finala Euro 2020.

Marcus Rashford, Jadon Sancho și Bukayo Saka au fost atacați online cu remarci rasiste grave, după ce au ratat loviturile de pedeapsă în meciul cu Italia, de duminică, 11 iulie.

Unitatea de poliție pentru fotbal din Marea Britanie (UKFPU) a lansat o anchetă, scrie Metro.

Au fost deja identificați deja trei suspecți – agentul imobiliar Andrew Bone, în vârstă de 37 de ani, din Manchester; muncitorul în construcții Brad Pretty, 49 de ani, din Folkestone, Kent; și antrenorul de fotbal pentru copii Nick Scott, în vârstă de 50 de ani, din Powick, lângă Worcester.

Finala Euro 2020: Rețelele de socializare, pline cu atacuri rasiste la adresa jucătorilor englezi. Au fost postate imagini cu maimuțe și banane

Un bărbat de 37 de ani din Ashton-upon-Mersey a fost, de asemenea, arestat ieri.

Nick Scott a fost reținut sub suspiciunea de incitare la ură rasială și eliberat apoi sub anchetă.

Agentul imobiliar Andrew Bone a susținut că contul i-a fost piratat contul de Twiter, după ce un mesaj rasist a fost postat pe profilul său la câteva momente după finală.

El a cerut poliției să investigheze și s-a predat la secția Cheadle Heath, unde a fost reținut sub suspiciunea unei infracțiuni în temeiul Legii privind comunicațiile rău intenționate.

Brad Pretty, în vârstă de 49 de ani, a fost arestat după ce s-a filmat abuzând rasial jucătorii. De asemenea, acestuia i s-a interzis să mai intre în pub-ul local.

Un purtător de cuvânt al UKFPU a declarat: „În urma înfrângerii Angliei împotriva Italiei, duminică, un torent de comentarii rasiste îndreptate către unii dintre jucătorii de culoare ai echipei au apărut pe platforme, inclusiv Facebook, Instagram și Twitter.”

„Până în prezent, zeci de cereri de date au fost trimise companiilor de socializare și patru persoane au fost arestate de forțele de poliție locale”, a mai spus acesta.


Patru arestări și zeci de persoane investigate în cazul de RASISM asupra fotbaliștilor englezi…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 4]

Rusia amenință Marea Britanie după incidentul din Marea Neagră: „Vom răspunde cu duritate maximă”

Liviu Dragnea a fost ELIBERAT. „Mă consider deținut politic” „Au fost 2 ani și 2 luni de chin și suferință”