in

Români arestați în Marea Britanie și România, pentru proxenetism și trafic de persoane

români arestați proxenetism

Polițiștii din România și Marea Britanie au făcut 20 de percheziții pentru destructurarea unei grupări de români specializate în trafic de persoane și proxenetism. Au fost identificați 14 suspecți și 4 victime.

„La data de 29 martie 2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Pitești, Buzău și Dâmbovița au efectuat un număr de 11 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Dâmbovița și Buzău, într-o cauză vizând comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism”, a transmis DIICOT, arată stiripesurse.ro.

Sursa citată a precizat că, simultan, pe teritoriul Marii Britanii, au fost efectuate șapte percheziții domiciliare și audieri de persoane privind activitatea aceluiași grup infracțional, în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă încheiat prin intermediul EUROJUST.

În cadrul acțiunii comune au fost identificate 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale și un număr de patru persoane vătămate.

Înființaseră mai multe bordeluri unde exploatau tinere din România. Proxeneți români condamnați în Anglia

„În cauză s-a reținut că, în perioada 2019 – martie 2022, membrii grupului infracțional organizat au recrutat, utilizând metoda „loverboy”, mai multe persoane vătămate cu posibilități materiale precare sau din familii destrămate și, ulterior, le-au transportat în afara țării cu scopul de a le exploata sexual pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. Odată ajunse în țările de destinați persoanele vătămate au fost determinate să practice prostituția și, în măsura în care acestea refuzau să continue activitatea, acestea erau lovite și amenințate, creându-li-se, astfel, o stare de temere pentru a le menține în starea de exploatare”, transmite DIICOT.

Procurorii au precizat că sumele de bani obținute din exploatarea persoanelor vătămate erau ulterior însușite de membrii grupului infracțional organizat și investite în imobile, autoturisme și diverse alte bunuri și activități.

Cercetările cu privire la activitatea grupului infracțional organizat au fost demarate în cursul anului 2021 și au beneficiat de sprijinul EUROJUST prin constituirea unei echipe comune de anchetă și organizarea unui centru de coordonare pentru ziua comună de acțiune.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 2.6]

România a cumpărat vaccinuri de 1 miliard de euro. Cifre șocante în informațiile oficiale

România a cumpărat vaccinuri de 1 miliard de euro. Cifre șocante în informațiile oficiale

soldații ruși

Spionii britanici: Soldații ruși și-au doborât propriile avioane și refuză să execute ordinele