Români morți în condiții suspecte în Germania. Lucrau într-o fermă din Bornheim

Doi români aflaţi la muncă în Bornheim, landul Renania de Nord-Westfalia au murit numai în ultima lună. Șocant este faptul că angajatorul nu a chemat ambulanța, muncitorii fiind angajați fără contracte.Știrea despre morții români dintr-o tabără de muncă, denumită de stiridiaspora.com „lagăr”, a alarmat Ministerul de Externe, care a trimis imediat la fața locului o echipă consulară de intervenție de la Bonn.

„Consulatul General al României la Bonn urmărește îndeaproape cazul cetățenilor români aflați la muncă în localitatea Bornheim, Republica Federală Germania, și a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile locale, pentru a verifica situația acestora.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Bonn s-a deplasat deja la fața locului pentru a acorda asistență.

Conform datelor preliminare obținute pe plan local, decesul unuia dintre cetățenii româniar fi survenit pe fondul unor probleme anterioare de sănătate, iar pentru al doilea caz de deces ancheta autorităților este în curs de desfășurare.

Consulatul General al României la Bonn monitorizează cu prioritate situația și menține legătura cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde sprijinul necesar în limita competențelor legale.”, a comunicat MAE.

În locația de la Bornheim lucrează circa 700 de români, izolați și ținuți în condiții vitrege. Unul dintre lucrători, de 43 de ani, a murit în urmă cu câteva zile, după ce le-ar fi cerut şefilor mai bine de o oră să cheme o ambulanţă. Fratele acestuia, aflat şi el acolo, a afirmat că, din cauză că nu aveau contracte legale de muncă şi nici asigurare medicală, şefii au tras de timp pentru că sperau că îşi va reveni. Însă, în cele din urmă, bărbatul a murit. În urmă cu trei săptămâni a murit un alt român, în vârstă de 48 de ani, ai scrie sursa citată.

Cine sunt cei doi români morți în tragedia din Edgware. Erau din Satu-Mare, unul dintre ei avea o fetiță

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tânăr pianist român, student la Royal Northern College of Music din Manchester: „ România pe care mi-o doresc este o Românie mai înţelegătoare cu muzicienii”

Anglia. Suma chiriilor, egală cu cea a creditelor ipotecare. Specialiștii avertizează: va fi un „cutremur”