in

S-a aflat de ce virusul ucide mai mulţi bărbaţi decât femei: „Se refugiază” în testicule!

Cu toate că bărbații și femeile sunt predispuși în egală măsură riscului de contaminare cu noul coronavirus, numărul deceselor e mai mare în rândul bărbaților. În Italia, spre exemplu, 70% dintre cei care au murit sunt bărbați și doar 30% femei, iar în SUA rata deceselor în rândul domnilor este de 68%, iar în Spania, datele sugerează că numărul deceselor în rândul bărbaților este de două ori mai mare.

Un studiu realizat recent al cercetătorilor din SUA și India arată care este cauza deceselor mult mai numeroase în cazul bărbaţilor: noul coronavirus „se refugiază” în testicule.

Potrivit cercertătorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, relatează News.ro.

Ovarele, în schimb, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog.

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru.

Cercetătorii explică faptul că au observat că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „severitatea sporită a cazurilor lor”.

Există totuşi și teoria că bărbaţii sunt cel mai adesea fumători, că au tensiunea mai ridicată şi că sistemul imunitar în cazul femeilor ripostează rapid cu o forţă mai mare decât cel al bărbaţilor.

Poate fi transmis sexual?

Şi cercetătorii chinezi au testat sperma bărbaţilor infectaţi cu COVID-19 şi au descoperit că o parte dintre ei aveau noul coronavirus în lichidul seminal, ceea ce face ca boala să poată fi totuşi transmisă sexual, scrie Reuters.

Medicii de la Spitalul Municipal Shangqiu din China au testat lichidul seminal al 38 de bărbaţi internaţi după ce au fost infectaţi cu noul coronavirus şi au constatat că şase dintre ei, sau 16%, au testat pozitiv în lichidul seminal.

Cercetătorii au spus că aceste rezultate preliminare şi se bazează bazate pe un număr mic de bărbaţi infectaţi şi este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea dacă transmisia sexuală poate juca un rol în răspândirea pandemiei COVID-19.

Sunt necesare studii suplimentare cu privire la informaţiile detaliate despre transmiterea virusului, timpul de supravieţuire şi concentraţi acestuia în spermă, a scris echipa de medici în studiul său.

„Dacă s-ar putea dovedi că virusul poate fi transmis sexual ar putea fi o parte critică a prevenţiei”, au spus ei, „mai ales având în vedere faptul că a fost detectat în materialul seminal al pacienţilor aflaţi în recuperare”.

Experţii independenţi au spus că rezultatele au fost interesante, dar trebuie privite cu precauţie şi în contextul altor studii mici care nu au găsit noul coronavirus în spermă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO – Fostul pompier român mort în Marea Britanie de COVID-19, îngropat fără onoruri militare la Brăila

Prințul Charles vine în România

Prințul Charles, un nou mesaj special pentru români: «Sunt mândru de tot ceea ce faceți»