in

Prințul Charles, un nou mesaj special pentru români: «Sunt mândru de tot ceea ce faceți»

După mesajul de Paștele ortodox, Prințul Charles are un nou mesaj special pentru români.

El a transmis joi seara un mesaj video prin care i-a felicitat pe reprezentanții proiectului „Ambulanța pentru monumente”, proiect care a primit un importat premiu european destinat salvării patrimoniului.

„Doresc doar să vă spun cât de plin de admirație sunt pentru ce ați făcut în ultimii ani pentru a salva atât de multe dintre monumentele frumoase, dar grav amenințate din țara voastră. Este o realizare remarcabilă și nu e deloc surprinzător să aud că devotamentul vostru a fost recunoscut de „Europa Nostra” și că ați câștigat un premiu pentru toată munca voastră plină de inspirație pentru alții.

Ca o recunoaștere a acestui fapt, am dorit în mod deosebit să vă transmit cele mai calde felicitări și să vă spun cât de mândru sunt de tot ceea ce faceți”, a transmis moștenitorul Casei regale britanice, potrivit Gândul.

Proiectul Ambulanţa pentru monumente inițiat de către un grup de iubitori ai patrimoniului și derulat de către Asociația Monumentum îşi propune să acţioneze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranţă a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare din sudul Transilvaniei, până când acestea vor putea fi restaurate.

„Pentru obţinerea unor efecte pe termen mediu si lung , proiectul işi doreşte o mai bună implicare a societăţii civile şi creşterea societăţii filantropice din România pentru prezervarea patrimoniului imobil. Astfel, regula după care funcționează proiectul este simplă: acolo unde există cel puţin un sprijin pentru achiziţionarea materialelor necesare punerii în siguranţă, „ambulanţa” și voluntarii se vor ocupa de punerea în siguranță a acelui obectiv. Proiectul pilot a fost co-finanțat prin Administrația Fondului Cultural Național și este sprijinit de către Alteța Sa Regala Prințul de Wales si Anglo Romanian Trust for Traditional Architecture”, potrivit paginii de Facebook a asociației.


Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

în testicule

S-a aflat de ce virusul ucide mai mulţi bărbaţi decât femei: „Se refugiază” în testicule!

Medic român din Marea Britanie, mărturisiri din infern. La spitalul unde lucrează, în cinci săptămâni au murit peste 100 de oameni