Situație disperată: Autobuze din Londra, transformate în ambulanțe pentru pacienții COVID

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Anglia se pregătește să transporte pacienți cu două autobuze din Londra care au fost transformate în ambulanțe provizorii, semn că noua tulpină a coronavirusului pune în dificultate serviciile de sănătate din capitală, scrie The Guardian.

Majoritatea scaunelor autobuzelor au fost înlăturate astfel încât fiecare autovehicul să poată transporta câte patru pacienți, într-o încercare de a diminua presiunea asupra serviciului de ambulanță din Londra.

Go-Ahead, compania care deține autobuzele, le-a împrumutat Serviciului Național de Sănătate din capitală, pentru a ajuta la transferarea pacienților.

Autobuzele-ambulanță vor avea pe ele doctori și asistenți, în special specializați pe terapie intensivă, precum și voluntari.

Anglia: O persoană din opt a avut deja COVID-19. Mortalitatea – la cel mai înalt nivel din Europa

Go-Ahead va pune la dispoziție, de asemenea, patru șoferi pentru aceste vehicule, care au fost adaptate pentru a fi amenajate echipamente medicale vitale și oxigen.

Vehiculele electrice vor putea încărca echipamentele din propriile baterii. Primii pacienți vor fi mutați cu autobuzele speciale în câteva zile.

Personalul va purta de asemenea echipament de protecție.

Bilanțul deceselor legate de Covid a ajuns pe 20 ianuarie la 91.470 în Regatul Unit – cel mai negru bilanț din Europa și al cincilea cel mai grav din lume, după Statele Unite, Brazilia, India și Mexic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Numărul cazurilor de COVID scade în Marea Britanie. Mai puțini morți. Boris nu renunță la lockdown

Marea Britanie: 500 de lire sterline pentru cei testați pozitiv la COVID-19