in

Sute de refugiați traversează zilnic Canalul Mânecii. Unii dintre ei ajung cu bărci cu vâsle

Cel puțin 430 de refugiați au trecut ieri, 19 iulie, peste Canalul Mânecii către Marea Britanie, inclusiv patru bărbați sudanezi care au ajuns într-o barcă cu vâsle.

Este un nou record de o singură zi, trecerea peste canal fiind acum calea preferată pentru traficanții de persoane datorită vremii bune și a mării liniștite.

Un grup de peste 40 de persoane, inclusiv femei și copii mici, au fost văzuți pe o plajă în Kent, în timp ce alți 50 de imigranți au ajuns în altă parte.

Videoclipul filmat de plajă arată refugiații care au pornit în direcții diferite după ce nava lor a reușit să ajungă la Oldstairs Bay în Kingsdown fără a fi interceptată de Forța de Frontieră.

BBC a raportat că patru bărbați sudanezi au vâslit peste Canal, fie din nordul Franței, fie din Belgia, scrie MailOnline.

Refugiați sirieni, expulzați de Marea Britanie în Spania: „Nu avem mâncare, nu avem apă, nu știm unde să mergem”

Cifra depășește maximul zilnic anterior de 416 persoane, stabilit în septembrie anul trecut, potrivit cifrelor oficiale. Creșterea fără precedent a trecerilor din această vară vine în pofida promisiunii ministrului de interne Priti Patel de a face imposibile astfel de călătorii.

În schimb, numărul celor care vin în Marea Britanie în camioane sau containere, prin tunelul din Canalul Mânecii, a scăzut în urma unor incidente în care imigranții din camioane și containere au murit pe drum.

Personalul Forței de Frontieră „lucrează ore excesive în condiții nepotrivite”, în timp ce oficialii se luptă să țină cont de numărul imigranților interceptați în Canal și care au nevoie de procesare pe uscat.

Bella Sankey, directorul organizației Detention Action, a declarat: „Proiectul de lege anti-refugiați al Ministerului de Interne este un teatru politic care nici măcar nu pretinde că se ocupă de problemă și nici nu face sistemul nostru sigur, corect sau eficient. Avem nevoie de un mecanism care să le permită refugiaților care sosesc la granița Marii Britanii, în Franța, să primească o trecere sigură și, până nu o avem, orice altceva este doar zgomot și distragere a atenției ”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Ciocniri violente în fața Parlamentului din Londra între protestatarii anti-vacciniști și forțele de ordine

paşaportul Covid România

V-aţi vaccinat în România? Cum obţineţi paşaportul Covid, recomandări pentru românii din UK