in

Ciocniri violente în fața Parlamentului din Londra între protestatarii anti-vacciniști și forțele de ordine

Ciocniri violente în fața Parlamentului din Londra între protestatarii anti-vacciniști și forțele de ordine.Mai mulți polițiști au fost agresați de manifestanții care se aflau la protestele împotriva vaccinurilor în centrul Londrei, ieri, 19 iulie. Traficul a fost oprit în urma scenelor violente din apropierea Parlamentului, scrie Daily Mail

Au fost arestate 11 persoane și mii de protestatari fără măști au scandat „rușine poliției” și „arestați-l pe Boris Johnson” în timp ce căldura de afară atingea temperaturi de 30 de grade Celsius.

Alți participanți la protest au strigat către polițiști „jos masca”. În imagini se poate vedea cum protestatarii împart pumni și aruncă sticle spre forțele de ordine. 

Protestul violent a avut loc cu ocazia relaxării restricțiilor în Marea Britanie, în ciuda avertismentelor specialiștilor și a sfaturilor guvernanților, care au cerut britanicilor să fie mai precauți. 

„Va fi foarte greu să mutați această mulțime, polițiștii vor trebui să facă acest lucru și va fi interesant să vedem cum se vor descurca cu asta. Se pare că un număr mic de oameni nu vor simți această zi a libertății”, a spus actorul Laurence Fox, o voce a mișcării anti-lockdown.

Pandemia nu mai există în Anglia. Zeci de mii de oameni au luat cu asalt plajele, în cea mai călduroasă zi a anului 2021


Protestatarii au plecat din piața Parlamentului, mergând apoi pe stradă și blocând porțile de intrare în Palatul Westminster și drumul adiacent. Poliția a încercat ore întregi să îi mute pe aceștia din zonă. 

Guvernul britanic vrea să introducă, în septembrie, un permis de sănătate care să dovedească vaccinarea completă împotriva coronavirusului pentru persoanele care vor să meargă în locuri aglomerate, precum cluburi și discoteci, a anunțat, luni, premierul Boris Johnson, notează Reuters.

„Până la sfârșitul lunii septembrie, când toți tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizați, intenționăm să facem din vaccinarea completă condiția intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulți oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient”, a precizat Johnson.

Decizia vine după ce țări ca Olanda și Israel au fost obligate să închidă din nou cluburile după apariția unor focare mari de coronavirus. Johnson a spus că guvernul nu planifică cerințe similare pentru pub-uri.


Ciocniri violente în fața Parlamentului din Londra între protestatarii anti-vacciniști și forțele de ordine…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Premierul britanic îi va supăra pe mulți cu această veste: „Doar cei vaccinați vor avea acces în cluburi și alte locuri aglomerate”

Sute de refugiați traversează zilnic Canalul Mânecii. Unii dintre ei ajung cu bărci cu vâsle