in

The Mirror: Nu există un val de infracționalitate românească

În ultimii ani, nu a fost vorba de un val de infracțiuni românești în Marea Britanie, scrie The Mirror.

Potrivit publicației, cifrele prezentate de Nigel Farage ca argument în apărarea sa atunci când le-a spus britanicilor să se îngrijoreze dacă au vecini români nu sunt ceea ce par. Liderul UKIP a adresat o scrisoare deschisă către The Telegraph, în care încearcă să explice de ce a spus că românii sunt infractori.

Aceste numere, scrie The Mirror, trebuie explicate, din cauză că unele dintre ele par pur și simplu dubioase.



1 . Infracțiunile de la bancomatele din Londra despre care Farage spune că sunt comise în proporție de 92% de români.

În primul rând, se arată în The Mirror, sursa acestei afirmații nu este clară. Această cifră nu este susținută de date oficiale, ci de informații deținute de poliție și menționate de un fost șef de la Unitatea de combatere a infracțiunilor cu carduri bancare în 2012, la postul ITV.

Un articol din Times, din acest an, oferă aceeași cifră ca fiind bazată pe o analiză Europol, însă ar fi vorba atât de români, cât și de bulgari.

2 . Bandele românești sunt responsabile de 7% din infracționalitatea din Europa

Conform lui Farage, 7 % din toate infracțiunile din întreaga Uniune Europeană sunt făcute de 240 de bande din România. Numai că, scrie The Mirror, semnificația acestor cifre este interpretată în alt fel. Astfel, analiza Europol arată că cele 240 de grupări de crimă organizată din România reprezintă 6,7% din numărul total al acestor rețele infracționale active în Europa.

Asta nu înseamnă că românii sunt responsabili pentru 7% din toate infracțiunile din UE.

3 . 28.000 de români au fost arestați de Poliția Metropolitană în ultimi cinci ani

Sursa în acest caz este un document de la Poliția Metropolitană, obținut conform legii liberului acces la informații (FOI) și care arată că 27.725 de arestări au implicat cetățeni români, în ultimii cinci ani.

Sunt două lucruri de care trebuie să se țină seama, scrie The Mirror:

–        În primul rând, este vorba despre numărul de arestări și nu despre numărul de persoane arestate. Pentru exemplificare, un individ ar putea fi arestat de 100 de ori, iar poliția ar număra alte 100 de arestări. Desigur, acest lucru contează pentru toate naționalitățile menționate în acea statistică.

–        Totodată, este important de reținut că nu toate arestările au dus la amenzi, iar mai puține au dus la condamnări.

Deși există probleme cu modul în care au fost prezentate și interpretate cifrele, este re remarcat totuși numărul neobișnuit de mare al românilor din închisorile britanice, având în vedere mărimea populației românești din Marea Britanie, se mai arată în The Mirror.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alex Ostafe luptă pentru un loc de consilier: „NU am vrut să candidez pentru partidele din Marea Britanie”

Petrecere UKIP stricată de manifestanții anti-rasism. Plângere împotriva lui Farage pentru incitare la ură