Tinerii din România sunt tentați de oferta universităților britanice, în pofida Brexitului.
Anul trecut, numărul românilor acceptați la instituții de învățământ din Regatul Unit a crescut cu 10 procente față de 2017.
Pentru liceenii care vor să-și continue studiile în străinătate, Marea Britanie este principala opțiune.
„E foarte tare sistemul lor de învățământ. În România mai mult se bazează pe lucrul finit, iar în Anglia acceptă modul și mai multe schițe pe care le-ai făcut spre produsul finit”.
„Am auzit că au mai multă experiență practică în străinătate față de noi și asta mă atrage mai mult”, a declarat un elev român la un târg de universități ce a avut loc în București.
Facultăți de prestigiu din UK îi încurajează pe tinerii români să se înscrie.
„Cred că sistemul britanic de învățământ este renumit în întreaga lume. În UK, în Universitatea Coventry, facem lecții practice. Studenții noștri vor avea abilitățile practice necesare când își vor căuta un loc de muncă. Mai exact, 90% din lecții sunt practice”, a declarat Florizza Mertinez, reprezentantul Coventry University.
„Pe cei care sunt deja acum nu ar trebui să îi afecteze deloc. Cursurile încep în 2019, iar 9% dintre aplicați sunt români, așa că pe aceste persoane nu ar trebui să le afecteze deloc. Guvernul britanic a confirmat deja că statutul studenților care vor începe cursurile în 2019 nu va fi afectat, vor avea aceleași tarife și acces la credite pentru studenți”, a declarat și Nigel Bellingham, director al British Council România:
Peste 30 de universități britanice au fost prezente la târg, alături de instituții de învățământ din Olanda, Germania, Finlanda, Norvegia, SUA și Canada.
World Education Fair a ajuns la a 30-a ediție. Reprezentanții universităților străine vor fi la Iași pe 4 martie și la Timișoara pe 6 martie.