in

Brexitul „a afectat grav comerțul”, în ciuda promisiunilor Guvernului britanic

Brexitul „a afectat grav comerțul”, în ciuda promisiunilor Guvernului britanic

Brexitul „a afectat grav comerțul”, în ciuda promisiunilor Guvernului britanic, a constatat un nou raport dat publicității în aceste zile.

Astfel, companiile s-au confruntat cu costuri mai mari, mai multe documente de completat și întârzieri la frontieră din cauza Brexit.

Comitetul de Conturi Publice a spus că „singurul impact detectabil” al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană de până acum a fost creșterea problemelor pentru firme.

Raportul, scrie Metro, constatat că comerțul Regatului Unit cu UE a fost blocat și că guvernul avea „mult mai mult de lucru” pentru a ușura administrarea și costurile suferite de firme.

Evaluarea arată că este „clar că ieșirea din UE a avut un impact”, dar a subliniat că este dificil de spus cât de mult din impactul asupra comerțului de la sfârșitul tranziției la Brexit, la 31 decembrie 2020, a fost cauzat de pandemie.

Susținătorii „Vote Leave” au făcut publicitate Brexit-ului, ca o modalitate de a elibera firmele pentru a crește productivitatea și contribuția lor la economie.

Noile aranjamente de frontieră nu au fost încă testate la niveluri de dinaintea pandemiei, subliniază raportul.

Grupul parlamentar a criticat guvernul în legătură cu întârzierile repetate de a introduce controale complete la import, care urmau să fie introduse treptat de luna trecută, și a cerut încetarea „promisiunilor excesive”.

Scopul guvernului de a crea „cea mai eficientă graniță din lume” până în 2025 a fost respins, „având în vedere situația actuală”.

Marea Britanie: Legea „libertăților Brexit”, pentru renunțarea la moștenirea legislativă a UE

Dame Meg Hillier, președintele Comitetului de Conturi Publice, a declarat: „Una dintre marile promisiuni ale Brexit-ului a fost eliberarea firmelor britanice pentru a le oferi spațiul de a-și maximiza productivitatea și contribuția la economie”

„Cu toate acestea, singurul impact detectabil până acum este creșterea costurilor, suplimentarea documentelor și întârzierile la frontieră”, a adăugat ea.

„Este timpul ca guvernul să fie sincer cu privire la probleme, mai degrabă decât să promită exagerat.”

Parlamentarii doresc ca Guvernul să calculeze pe deplin costurile suplimentare pentru firme din noile cerințe de la frontieră și să caute modalități de a reduce acest lucru, precum și birocrația.

Guvernul ar trebui, de asemenea, să facă mai mult pentru a ajuta firmele mici să se pregătească pentru sarcinile suplimentare și să ia în considerare sprijinul suplimentar.

Raportul arată că doar 6,7 milioane de lire sterline au fost plătite din cele 20 de milioane de lire sterline oferite în cadrul Fondului de Sprijin pentru Brexit pentru IMM-uri, deoarece multe companii au ratat finanțarea din cauza unor criterii strict definite.


…Brexitul „a afectat grav comerțul”, în ciuda promisiunilor Guvernului britanic…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român agresează sexual o femeie în fața fiicei acesteia. Îi ceruse să îl ajute să găsească o adresă

Român agresează sexual o femeie în fața fiicei acesteia. Îi ceruse să îl ajute să găsească o adresă

ȘOC pentru cei care locuiesc în Marea Britanie. Chiriile cresc în toată țara și alimentează criza

ȘOC pentru cei care locuiesc în Marea Britanie. Chiriile cresc în toată țara și alimentează criza