Un important om de știință spulberă speranța: Nu se poate face un vaccin împotriva Covid-19

Profesorul Ian Frazer, de la Universitatea Queensland, unul dintre cei mai importanți inventatori de vaccinuri din lume, a explicat de ce dezvoltarea unui vaccin pentru Covid-19 nu este posibilă.

În timp ce specialiștii sunt într-o cursă contracronometru pentru găsirea unui vaccin, mai mulți cercetători, printre care și Ian Frazer, coinventator al vaccinului contra cancerului uterin HPV, susțin că SARS CoV 2 nu permite acest gen de imunizare.

Ian Frazer

Potrivit 7 News Australia, citat de newsweek, profesorul Ian Frazer a explicat: „Încercarea de a imuniza împotriva coronavirusului este la fel ca imunizarea împotriva gripei comune – ceva dificil spre imposibil”, a declarat Frazer.

„Vaccinurile sunt complicate pentru bolile tractului respirator superior, deoarece virusul se fixează în afara organelor.”

De aceea, deși peste o sută de echipe de cercetători din întreaga lume încearcă să dezvolte vaccinuri împotriva coronavirusului, testele nu sunt concludente, pentru că „nu există un model pentru a ataca Covid-19”.

„Coronavirusul nu intră în profunzime, rămâne la nivelul celulelor de suprafață ale plămânilor. Nu ucide celulele, le îmbolnăvește. Momentan nu știm cum ar trebui să arate un vaccin împotriva coronavirusului. Acesta este motivul pentru care există cel puțin o sută de prototipuri de vaccin, pentru care s-au folosit toate abordările imaginabile. Nu știm dacă va funcționa vreunul dintre acestea”, a precizat Frazer.


Aceasta ar fi vestea proastă. Vestea bună, potrivit lui Ian Frazer, este că SARS CoV2 are șanse să se consume în mod natural, devenind mai puțin eficient.

Asta s-a întâmplat și cu SARS CoV1, apărut în 2003, tot în China, și de aceea nu s-a dezvoltat un vaccin până acum.

SARS CoV1 a devenit mai puțin eficient pe măsură ce a trecut de la gazdă la gazdă.

„Este posibil să fie la fel și cu noul coronavirus. În ciuda numărului de decese, este evident că nu este foarte eficient în a ne îmbolnăvi. Poate deveni și mai puțin eficient de atât sau să dispară”, a subliniat cercetătorul australian.

Ultan Power, profesor de virologie moleculară la Queen’s University Belfast, avertizează că inventarea rapidă a tot felul de formule de vaccin și grăbirea fazelor de testare sunt contraindicate în lupta împotriva noului coronavirus. În opinia sa, mult mai mult succes ar avea medicamentele, chiar și cele deja existente, care pot ataca virusul pentru a-i reduce potențialul inflamator.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Ministrul de Externe aruncă în aer cifra deceselor și anunță încă 3.811 morți în plus. Noul număr oficial al deceselor este de 26.097

Coronavirusul, la fel de mortal ca Ebola. O treime din pacienții care ajung la spital decedează