Un simplu spray nazal poate lupta cu coronavirusul. Ar preveni ca persoanele infectate să nu infecteze pe alții

Un simplu spray nazal care este eficient în oprirea reproducerii virale a SARS-CoV-2 este produs de o compania de biotehnologie australiană.

În cadrul unor teste clinice s-a dovedit ca acest medicament poate frâna reproducerea virală a noului coronavirus.

Potrivit publicației Capital, acest lucru ar avantaja persoanele vulnerabile și ar putea preveni ca persoanele infectate să infecteze și pe alții.

Aerosolul, comercializat sub forma unui spray nazal, dezvoltat pentru întărirea sistemului imunitar împotriva gripei și a răcelilor, a dovedit în testele pre-clinice faptul că poate frâna reproducerea virală a noului coronavirus, a informat luni compania de biotehnologie australiană care l-a dezvoltat, relatează EFE, citată de Agerpres.

Ena Respiratory, care dezvoltă produsul INNA-051, notează într-un comunicat că testele realizate pe dihori, coordonate de directorul adjunct al sănătății publice din Anglia, Miles Carroll, au dovedit o eficientă de 96%.

Tot mai mulţi pacienţi refuză tratamentele şi pleacă din spitale. Medicii sunt disperaţi: «Ne putem lupta cu boala, dar nu putem lupta cu teoriile conspirației»

Compania australiană a precizat că studiul, publicat luni pe portalul de cercetare biomedicală bioRxiv, a dovedit că molecula sintetică INNA-051 poate fi utilizată ca metodă de terapie antivirală preventivă şi complementară la programele de vaccinare.

Directorul administrativ al Ena Respiratory, Christophe Demaison, a spus că pentru persoanele care se expun la noul coronavirus „este foarte probabil ca ele să îl elimine rapid prin tratament, astfel încât se asigură că boala nu va evalua dincolo de simptome moderate”.

În afară de faptul că va avantaja persoanele cele mai vulnerabile, acest aerosol, care va fi aplicat o dată sau de două ori pe săptămână, va preveni şi ca persoanele infectate să contagieze şi pe alţii, a precizat directorul companiei menţionate, care aşteaptă ca testele clinice să înceapă peste cel mult patru luni.

Ena Respiratory a anunţat că a obţinut aproximativ 11,7 milioane de dolari australieni (7 milioane de euro) de la investitori locali pentru a putea continua activitatea, în aşteptarea evoluţiei studiilor de toxicitate şi a obţinerii avizelor corespunzătoare.

Compania americană de biotehnologie a anunţat săptămâna trecută că a început în Regatul Unit un test clinic de ultimă fază al vaccinului său experimental împotriva COVID-19, notează AFP.

Testul vizează să includă 10.000 de participanţi între 18 şi 84 de ani.

„Din cauza actualului nivelul ridicat de transmisie a SARS-CoV-2 şi dat fiind că va continua probabil să fie ridicat în Regatul Unit, suntem optimişti că testul clinic va beneficia de o recrutare rapidă şi în scurt timp va produce rezultate despre eficienţa” vaccinului de la Novavax, a declarat într-un comunicat directorul de cercetare şi dezvoltare al companiei, Gregory Glenn.

Este al 11-lea vaccin experimental din lume care intră în ultima fază a testelor clinice, pe zeci de mii de participanţi, dintre care în general jumătate primesc un placebo şi restul vaccinul.

Cercetătorii spanioli: Coronavirusul poate rămâne în aer timp de mai multe ore

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii

Anglia: Amenzi uriașe pentru nerespectarea carantinei. Poliția va face controale aleatorii

Panică în Marea Britanie. Numărul morților de COVID-19 începe să crească îngrijorător

Panică în Marea Britanie. Numărul morților de COVID-19 începe să crească îngrijorător