in

Un senator PMP atacă românii care se întorc acasă: «S-au întors cei care munceau la negru și infractorii»

Senatorul PMP Lucian Iliescu îi atacă pe românii care au fugit de virus și s-au întors în România. Senatorul din partidul lui Băsescu susține că s-au întors cei care munceau la negru și infractorii, cei dați în urmărire de poliție.

Senatorul susține că românii serioși care și-au făcut rost în străinătate ar fi rămas acolo, iar în România s-au întors ”oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România”. Mai mult decât atât, ar fi ”indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție”.

Lucian Iliescu consideră că după toată această nebunie, România ar trebui să construiască o țară pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale.

“După toată nebunia asta trebuie să începem să construim țară pe baze corecte de contributivitate pentru toate sistemele sociale. Nimeni nu are curajul să pună degetul pe ,i’ și să spună că în țară avem oameni apți de muncă care primesc ajutor social, pensionari cu statut special sau persoane cu handicap, declarate peste noapte, și care beneficiază de avantaje de la stat” , a declarat Lucian Iliescu, senator PMP.

De asemenea, o altă problemă majoră este legată de faptul că în țară s-au întors românii care munceau fără acte.

Victor Ciutacu, mesaj pentru cei din diaspora care fug în România de frica virusului: « Vă detest cu toată puterea de care sunt în stare să dau dovadă!”

”Peste toate aceste probleme, a mai apărut una, o problema nerezolvată de ani ani de zile. Situația românilor plecați în afara țării. A celor fără un loc de muncă stabil, adică FĂRĂ ACTE. O parte dintre ei s-au întors în aceste zile acasă. Foarte bine! Avem nevoie de forță de muncă. Câți dintre ei au avut contracte de muncă în țările de unde au venit?”, a scris pe Facebook senatorul PMP.


Senatorul susține că oamenii serioși care îndeplinesc condițiile societății din țară au rămas în Italia.

“Am o vagă impresie că s-au întors acasă doar cei care lucrau la negru. Oameni care nu au contribuit niciodată la stat, dar azi se folosesc de protecția socială din România. Sunt spitalizați în caz că au probleme și lista poate continua. Reforma în acest domeniu trebuie să vină în cât mai scurt timp. Astfel, vom fi doar unii care ne plătim contribuții la sistemul de stat și alții care se folosesc de ele” , a adăugat senatorul.

Lucian Iliescu a menționat și cazul unor indivizi care s-au întors din Italia și au mințit autoritățile la vamă.

”Vezi cazul tinerei din Moinești, venită din Italia. Am mai văzut un caz ieri și m-a revoltat! Un grup de indivizi se lăudau că au fentat polițiștii de la vamă, spunându-le că au sosit din Ungaria în loc de Italia, neconstientizând cât rău fac. Odată întorși acasă pun în pericol viața părinților, copiilor, prietenilor lor.

Am văzut că unii recurg la alte mijloace de existență, nu tocmai “ortodoxe”, pentru a se întreține în țările unde aleg să trăiască. Sunt indivizi care figurează chiar pe listele celor dați în urmărire generală de Poliție” , a adăugat senatorul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Guvernul britanic, ultimele informații: Menținerea numărului deceselor sub 20.000 este un rezultat bun

Efectele pandemiei: Ford România trimite mii de angajaţi în şomaj tehnic