in

Vot Diaspora. Vezi on-line care este cea mai apropiată secție de vot de locuința ta


Code for Romania relansează platforma Vot Diaspora, unde românii din străinătate pot vedea exact ce secție de vot este mai aproape de domiciliul lor, la alegerile din 26 mai.

Astfel, site-ul Vot Diaspora inventariază toate cele 441 de secții de votare organizate de Ministerul Afacerilor Externe în străinătate și ajută românii din Diaspora să localizeze cele mai apropiate secții de votare de orașul în care se află în ziua alegerilor.

Pe lângă identificarea celei mai apropiate secții de vot, pe votdiaspora.ro cei care se afla peste hotare dar doresc să voteze pot afla informații despre documentele de care au nevoie pentru a-și putea exercita dreptul de vot și alte detalii utile.

La alegerile europarlamentare din 2014, doar puțin peste 30.000 de romani care locuiau sau se aflau la acea dată în străinătate s-au prezentat la urne pentru a-și desemna reprezentanții.

Una dintre principalele probleme raportate a fost numărul redus al secțiilor de votare disponibile și distanțele mari pe care romanii trebuiau să le parcurgă până la cea mai apropiată secție.

Anul acesta cetățenii romani aflați în străinătate pot vota la una dintre cele 441 de secții de votare iar Vot Diaspora reprezintă un instrument simplu de a afla care este cea mai apropiată dintre ele.
Presa britanică, despre Liviu Dragnea: O figură ÎNGROZITOARE. Orientat spre acumularea de AVERE

Radu Mazăre, reținut în Madagascar. Fiul său dezminte