in

50 de parlamentari conservatori complotează pentru detronarea Theresei May

May Theresa May

Un grup de 50 de parlamentari ai Partidului Conservator, care se opun propunerilor premierului Theresa May pentru un acord post-Brexit cu Uniunea Europeană, s-au întâlnit pentru a discuta cum şi când ar putea să forţeze plecarea acesteia din funcţie, relatează BBC.

Deputații, care fac parte din European Research Group (Grupul de Cercetare Europeană – ERG), un grup anti-UE din Partidul Conservator, s-au întâlnit marţi noapte şi au discutat despre viitorul premierului May ca lider, a menționat o sursă anonimă pentru televiziunea britanică.

Unii dintre participanţii la întâlnire au spus că au înaintat deja scrisori pentru o moţiune de cenzură împotriva şefei guvernului, a mai afirmat sursa citată.

Conform regulilor Partidului Conservator, se poate organiza un scrutin pentru alegerea unei noi conduceri dacă 15% dintre parlamentarii conservatori, în prezent 48, cer un vot de neîncredere.

Grupul a condamnat planurile premierului ca Marea Britanie să rămână în zona de liber schimb a UE după ce va părăsi blocul comunitar în luna martie a anului viitor, însă membrii săi au fost la rândul lor criticaţi pentru că nu au oferit o alternativă detaliată.

Londra. Theresa May se confruntă cu o revoluție. „Sciziune catastrofală” în Partidul Conservator
Londra nu mai este cel mai atractiv centru financiar din lume. Ce mare oraș a depășit capitala britranică

Brexit. Grecii îi acuză pe britanici că le-au furat artefactele de patrimoniu. Cer restituirea lor de la British Museum