in

Premierul Viorica Dăncilă are planuri mari pentru diaspora: „Cei care au plecat își vor dori să se reîntoarcă acasă”

Al treilea guvern PSDALDE de la alegerile parlamentare din 2016 a fost învestit luni, 28 ianuarie, fără emoții. Avea majoritatea asigurată. Miniştrii Cabinetului condus de Viorica Dăncilă, prima femeie prim-ministru în România, au fost audiaţi în comisiile Parlamentului, iar ulterior a fost convocat plenul reunit pentru învestirea Guvernului.

În discursul său din fața parlamentarilor, Viorica Dăncilă a făcut un lung şir de promisiuni, multe dintre ele aceleaşi pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii se vor întoarce acasă.

“Un om civilizat și o femeie plăcută”, cum a descris-o șeful său de partid, Viorica Dăncilă a promis că nu va introduce nicio taxă nouă cât va conduce guvernul.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Opoziția e convinsă că Liviu Dragnea a preluat comanda la Palatul Victoria, dar recunoaște că ar fi interesant să vadă că o femeie reușește acolo unde au eșuat bărbații din PSD.

“A trecut învestitura Guvernului, cu o majoritate largă, ceea ce pentru mine este un prilej de bucurie, dar și o responsabilitate pentru toți cei care au arătat că au încredere în acest guvern și au încredere într-un premier-femeie. Voi da dovadă de mult echilibru, voi urmări cu strictețe fiecare punct al programului de guvernare și voi încerca să am o bună colaborare cu toți miniștrii. Voi colabora cu fostul premier Mihai Tudose, sunt pe principiul că trebuie să continuăm tot ceea ce este bun”, a spus Viorica Dăncilă, după votul din Parlament.

În discursul său susținut în Parlament, Viorica Dăncilă a făcut un lung șir de promisiuni, multe dintre ele aceleași pe care le-au făcut şi predecesorii săi: vom avea 350 de kilometri de autostradă până în 2020, salariul minim va urca la 300 de euro, iar tinerii care au plecat în străinătate se vor întoarce acasă.

“Obiectivul mandatului meu este ca, în 2020, România să fie în prima jumătate a clasamentului celor mai puternice economii din Uniunea Europeană, astfel încât tinerii să nu mai plece din România, iar cei care deja au plecat să își dorească să se reîntoarcă acasă“, a spus Dăncilă în faţa plenului reunit.

Natalia Intotero, propunerea PSD pentru Ministerul Diasporei? Ce spune despre cei plecați în străinătate: „Să stea în țară! Să-și ia trei meserii și să muncească!“

Wolverhampton: Român recidivist și-a înjunghiat cumnata. „Lasă-mă să o tai, e o curvă”

Româncă nevinovată, ținută un an în pușcărie în Anglia. Poliția britanică i-a distrus viața