in

A fost arestat clanul ‘Butoane’. Proxenetism în Marea Britanie, cămătărie și trafic de minori

Procurorii DIICOT au reținut 16 membri ai clanului Butoane din Giurgiu, acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, fals în înscrisuri sub semnătură privată, înșelăciune, spălare de bani, proxenetism, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, trafic de minori.

Este vorba de Petronela Simion, zisă “Timișoara”; Viorel Ștefan Grecu, zis “Țiți” sau “Căpățână“; Georgel Adonis Balaban, zis “Adi”; Marius Stanciu, zis “Țăranu” sau “Mario“; Cristian Angelo Adam; Paul Tănase, zis “Nevers“; Eugen Pădure, zis “Gelu Pădure”; Nicușor Dancu Enache, zis “Noni“; Nicolae Daniel Fieraru, zis “Dan Lăutaru”; Liviu Dumitru, zis “Liță”; Costin Protopopescu, zis “Proto”; Mihaela Maricica Blîndă; Petrișor Valentin Pădure, zis “Petre”; Radu Oprea, zis “Tiranu”; Nicolae Alexandru Cibi și Marian Schmutzer.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, din 2012, pe raza municipiului Giurgiu s-a constituit un grup infracțional organizat cunoscut sub denumirea de clanul Butoane, condus de către suspectul G.O., împreună cu cei trei fii ai săi, Viorel-Ștefan Grecu zis “Țiți” sau “Căpățână” și suspecții G. F.-L. și G. S.-V. , care foloseau persoane interpuse pentru infracțiuni de camătă, șantaj și proxenetism. Sumele de bani astfel obținute erau introduse în circuitul licit, prin achiziționarea de terenuri, imobile sau autoturisme de lux, pe numele membrilor grupării sau a interpușilor.

În perioada anilor 2012-2017 membrii grupării au procedat la acordarea de diverse sume de bani cu titlu de camătă percepând dobânzi cuprinse între 10%-15% lunar, persoanele care se îndatorau în acest mod fiind nevoite să lase drept gaj locuințele sau autoturisme.

În cazul persoanelor vătămate care nu puteau restitui dobânzile impuse se recurgea la amenințări și chiar corecții fizice în vederea înapoierii sumelor de bani datorate.

O parte a grupării Butoane a acționat pe teritoriul unor state din Spațiul Schengen, în special Austria, Germania, Suedia, dar și în Marea Britanie în vederea obținerii de profituri în urma facilitării practicării prostituției de către tinere racolate în special de pe raza județului Giurgiu.

Unii dintre proxeneți le luau pe tinere în căsătorie și profitau de naivitatea lor pentru a obține sume consistente de bani în urma serviciilor sexuale prestate contra cost de către tinere, banii fiind investiți în achiziționarea de autoturisme, imobile sau accesorii de lux.

În urma descinderilor efectuate au fost găsite și indisponibilizate sumele de 160.050 euro, 83.190 lei și 2.450 lire sterline. De asemenea, au fost identificate 13 autoturisme, 9 laptopuri, 34 telefoane mobile, 15 ceasuri de valoare, 5 tablete, 6 suporturi de memorie, 2 pistoale cu bile, 2 săbii, 3 cuțite, 1 baton telescopic, o bâtă, un spray paralizant, un plic și un borcan conținând o substanță vegetală, un grind de mărunțit substanța vegetală, un plic conținând un praf alb și o pastilă de ecstasy.

Cu aceeași ocazie, a fost identificată la una dintre locuințele percheziționate o minoră, victimă a traficului de minori, căreia i-a fost acordată asistență și consiliere psihologică cu sprijinul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

Inculpații au fost prezentați joi Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar față de alți trei inculpați, procurorii DIICOT au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

Manelistul Dani Mocanu coordona o rețea de proxenetism în Marea Britanie și Irlanda

https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/liverpool-proxenetism-sub-acoperire-promiteau-tinerelor-din-romania-slujbe-de-vanzatoare/

Trafic de persoane și proxenetism. Român arestat la Glasgow

Alcoolic de la 12 ani, a nenorocit un om cu bătaia. Român condamnat la nouă ani de închisoare

Peste un milion de lesbiene, gay și bisexuali sunt în Marea Britanie