in

Doi români au descoperit cum poți face un milion de lire sterline într-un an. Vindeau pe Internet bunuri și servicii inexistenteDoi bărbați au produs o pagubă de 1,2 milioane de lire sterline în perioada ianuarie 2016-august 2017 după ce au „vândut” pe Internet produse și servicii care nu existau în realitate.

Potrivit Poliției Metropolitane, Constantin Giba, de 24 de ani, și Robert Popescu, 36 de ani, au publicat anunțuri frauduloase pe Internet, pentru a atrage oameni din toată lumea să plătească sume mari de bani pentru bunuri și servicii inexistente.

Anunțurile erau plasate pe site-uri de profil și făceau referire la mașini, tractoare, vacanțe și închirieri de locuințe.

Cei doi deschiseseră mai multe conturi în Marea Britanie pentru a primi banii de la victime. Conturile au fost înființate la sucursale bancare, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, precum cărți de identitate, pașapoarte și facturi false la utilități.

Giba a înregistrat cinci societăți cu răspundere limitată în Marea Britanie, cu ajutorul cărora a deschis 18 conturi bancare de afaceri, unde fondurile obținute ilegal erau spălate. Banii erau trimiși către alte două conturi în euro, deschise la Eurochange, mai arată Poliția Metropolitană.

Popescu a deschis, de asemenea, un cont bancar la Eurochange, folosind un document de identitate românesc fals. Cei doi au fost arestați de ofițerii serviciului FALCON al Poliției Metropolitane, la domiciliul lor din Reading, pe 17 august 2017. Ambii au pledat vinovat la Curtea Coroanei din Harrow.

Giba a primit cinci ani și două luni de închisoare pentru conspirație și deținere de documente de identitate false (românești și slovace), iar Popescu a luat 11 luni de închisoare pentru spălarea banilor.

Trei români vindeau produse fictive pe Internet. Fraudă de 200.000 de lire sterline

Pagubă de UN MILION de lire sterline. Înșelau oamenii pe Internet. Trei români condamnați

Cum va arăta Guvernul Viorica Dăncilă. 15 miniştri noi. Vor fi patru vicepremieri

Natalia Intotero, propunerea PSD pentru Ministerul Diasporei? Ce spune despre cei plecați în străinătate: „Să stea în țară! Să-și ia trei meserii și să muncească!“