in

Irlanda. Rețea de cerșetori români acuzată de obstrucționarea traficului rutier și pietonal

11 bărbați și o femeie, toți cetățeni români cu domiciliul în Dublin, Irlanda, au fost duși în fața Curții Districtuale din Galaway, fiind acuzați de obstrucționarea vehiculelor și a trecerilor de pietoni în timp ce cerșesc în diferite zone ale orașului.

Asupra a doi dintre români au fost găsite sume mari de bani, iar toți au susținut că nu au altă sursă de venit în afara cerșetoriei.

Cinci dintre cei 12 cerșetori au primit sentințe de una sau două luni pentru cerșetorie, din cauză că au avut alte abateri anterioare, restul au fost condamnați cu suspendare, cu condiția să nu mai intre în orașul Galaway în următoarele 12 luni.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

Judecătorul a constatat faptul că acești cerșetori sunt organizați într-o mică „industrie” coordonată de alții care acționează din umbră și a cerut statului să găsească și să îi trimită la judecată pe cei cu adevărat responsabili.

Majoritatea celor acuzați au familii numeroase, unii fiind în Irlanda de opt ani sau mai mult.

Unul dintre apărători a spus că persoana pe care o reprezintă nu câștigă mai mult de 70 de euro pe săptămână din cerșetorie și plătește 20 de euro pe săptămână pentru a sta într-un apartament din Dublin.

„Sunt extrem de lipsiți de respect și cred că aceasta este o glumă. Când sunt eliberați pe cauțiune, se întorc două zile mai târziu. Pretind că sunt fără adăpost în timp ce se deplasează din Dublin. Bănuiesc că atunci când cineva primește o sentință, este recrutat altcineva fără condamnări anterioare pentru a-i lua locul. Se cred destul de inteligenți”, a observat judecătorul.

Cum acționează un grup de cerșetori români în Cambridge. Merg la cerșit ca la slujbă

Dezgustat de cerşetorii din România: „aerul e irespirabil din cauza duhorii lor”

Discriminare înainte de Brexit. Românii, supuși la interviuri pe Aeroportul Gatwick

Discriminaţi în toate domeniile: „Când aud că sunt român, îmi arată ușa. Mi-au spus clar că nu ne vor“