in

A lăsat însărcinată o fată de 12 ani. „Este soția mea, am dreptul”. Avocata: „În România este o practică răspândită”

Un etnic rom din România a primit șase ani de închisoare în Marea Britanie pe motiv că a avut relații sexuale cu o minoră de 12 ani, despre care spune că este soția lui.

Potrivit Essex Live, tânărul de 25 de ani, cetățean român de oricine romă, s-a căsătorit cu minora în România, anul trecut, înainte de a veni în Marea Britanie. Fata, despre care se crede că s-a întors în țară, este însărcinată și așteaptă să nască în câteva săptămâni.

Procurorul a declarat instanței că vârsta consimțământului, atât în Marea Britanie, cât și România, este de 16 ani.

Căsătoria ilegală a ieșit la iveală atunci când polițiștii au oprit mașina inculpatului la o spălătorie auto din Epping, pe 7 aprilie 2017.

În mașină se aflau patru pasageri: inculpatul, soția acestuia și alți doi copii. Bărbatul a fost arestat după ce s-a dovedit că avea relații sexuale cu minora într-o casă din Epping.

Apărătoarea cetățeanului român a declarat că este un caz excepțional, cu circumstanțe neobișnuite. Ea a spus că această faptă s-a petrecut pe fundalul cultural al inculpatului și că nu există exploatare sau constrângere în acest caz.

„A fost un consimțământ în cadrul căsătoriei, deși este o căsătorie ilegală”, a declarat aceasta. „Este o practică răspândită, un obicei vechi care este încă folosit”, a continuat avocata. „Căsătoria unei fetițe cu un bărbat mai în vârstă nu este un eveniment extraordinar în cultura lor”, a adăugat ea.

Apărătoarea a mai spus că romii sunt cel mai mare grup etnic din România și unul dintre cele mai mari din Europa care încă se confruntă cu persecuții în ziua de azi. „Ei trăiesc în afara societății, în România. El nu are expunerea unui alt mod de viață pentru a înțelege că a greșit”, a mai declarat avocata.

„Romii sunt marginalizați încă, iar autorităților nu le pasă și nu fac suficient pentru a rezolva această problemă”, a acuzat aceasta statul român.

Ea a mai spus instanței că în momentul în care inculpatul avea 24 de ani, toți prietenii săi și rudele cu vârste similare erau deja căsătoriți.

De altfel, a afirmat avocata, părinții inculpatului, prezenți în sala de judecată, s-au căsătorit în mod similar cu inculpatul și reclamanta.

Judecătorul Lynch nu s-a lăsat însă impresionat de această poveste și l-a condamnat la șase ani de închisoare pentru viol: „Problema aici este vârsta consimțământului și vârsta căsătoriei legale în România, care este aceeași ca în această țară – de 16 ani.”

„Activitatea sexuală cu copii este împotriva legii și avem de-a face cu un copil de 12 ani, indiferent de obiceiurile din în altă țară.”

„Ea este un copil care așteaptă un copil și despre care mi s-a spus că nu va avea o educație în România. Acesta nu este un caz de consimțământ informat. Copiii trebuie să fie protejați de ceilalți și de ei înșiși”, a declarat judecătorul.

În afară de pedeapsa cu închisoare, numele inculpatului va sta 10 ani în registrul infractorilor sexuali.

https://ziarulromanesc.net/observator/actualitate/irlanda-roman-suspect-de-violuri-in-serie-chema-prostituate-in-camere-de-hotel-le-viola-si-le-jefuia/

Middlesbrough. Ani grei de pușcărie pentru românul care a violat și a bătut cu sălbăticie o femeie de 52 de ani

A violat un copil de șapte ani în România și a fugit în Anglia. Prins în West Yorkshire

Viol în grup la Newcastle. Trei români arestați

Să nu se supere necreștinii. Termenii BC (Înainte de Cristos) și AD (Anno Domini) nu mai sunt folosiți în școlile din Anglia

Brexit. Theresa May revine la vechile sentimente și avertizează: „Pregătim o ieșire fără un acord cu UE”