in

VIDEO. Zeci de români au protestat la Londra, în fața ICR: „Londra spune NU corupției”

Câteva zeci de români au protestat, sâmbătă, 20 ianuarie, în fața sediului ICR Londra, în semn de solidaritate cu protestatarii din țară.

Potrivit unui video afișat pe pagina de Facebook a USR, românii din Londra au scandat: „PSD, ciuma roșie”, „Dragnea la pușcărie”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta” și au afișat pancarte cu „Londra spune NU corupției” sau „Toți pentru justiție”.

În București au participat 60.000 de oameni, iar în orașele din țară au ieșit în stradă în jur de 15.000 de persoane.


Costel de "La Bloc" recomanda opaltransfer.com

The Guardian a scris despre protestele din România, subliniind că mii de persoane s-au strâns pentru a manifesta contra corupției și legilor justiției.

Posted by USR Diaspora on Saturday, January 20, 2018

„Mii de români au mărșăluit pe străzile din București sâmbătă, într-un protest față de legile justiției. Circa 50.000 de mii de oameni au mers spre Palatul Parlamentului, scandând și strigând “Hoții” Protestatarii s-au contrat pentru puțin timp și cu forțele de ordine la Piața Universității, în timp ce alte demonstrații au avut loc în marile orașe ale României”, scrie The Guardian.

În finalul articolului, The Guardian precizează că Transparency International clasifică România printre cele mai corupte state din Uniunea Europeană.

Și New York Times scrie despre protestele de amploare din România, la care au participat, de-a lungul timpului, sute de mii de oameni.

Proteste masive au avut loc la București, acolo unde mii de oameni s-au strâns în Piața Constituției, unde doar AC/DC sau Andre Rieu au reușit să adune atâta lume, a notat și Deutsche Welle.

Și Al-Jazeera relatează despre manifestațiile din România, unde peste „50.000 de oameni au mărșăluit spre Parlament din importanta Piață a Universității”.

 

Român scuipat în mijlocul orașului Cambridge de un englez mort de beat: „I’m gonna f… you up!”

Ziua în care toate drumurile au dus la Bucureşti: «Vrem să se termine cu corupția, pentru că nu trăim în Dragnistan»