in

Divide și cucerește, tactica adoptată de britanici în războiul cu UE. May: „Unitatea lor a început să se rupă”Propunerile Guvernului Britanic pentru Brexit vor funcționa atât timp cât între cei 27 de lideri ai UE vor începe să se creeze disensiuni, a declarat luni, 24 septembrie, premierul Theresa May.Recent întoars de la summitul de la Salzburg, primul-ministru este încrezător în posibilitatea încheierii unei înțelegeri, chiar dacă celelalte țări din UE au etichetat planul său ca „nefuncțional”, scrie Daily Express.

„Unii șefi de guvern doresc să fie mai constructivi decât comisia”, a declarat May, potrivit The Sun.

Există un sprijin pentru Marea Britanie din partea unor state precum Ungaria, al cărui ministru de externe a spus că trebuie să existe o „înțelegere echitabilă de care să beneficieze recipric ambele părți”.

Potrivit publicațiilor citate, Theresa May speră să găsească sprijin la țările din est, dar și la Olanda și Belgia, pentru a contracara influența Franței și Germaniei.

Între timp, un reprezentant UE a declarat că Theresa May nu va putea să îi convingă pe liderii uniunii să se abțină de la propunerea sa privind piața unică, despre care Donald Tusk a spus că va submina întreaga chestiune.

„Ei (britanicii) nu înțeleg că dacă acordăm prea multă flexibilitatea, totul se va destrăma, pentru că toată lumea va dori o înțelegere separată. Am spus acest lucru dar nu vor să audă”, a declarat oficialul.

Totodată, cancelarul german Angela Merkel a declarat că Regatul Unit nu poate aparține unei părți a pieței unice, ci va fi un stat terț.

Ea a mai spus că negocierile trebuie să progresese rapid din motive de afaceri. „Avem șase, până la opt săptămâni de lucru foarte dificile înaintea noastră, în care trebuie să luăm decizii politice. Multe depinde de ce dorește cu adevărat Marea Britanie”, a spus Merkel.

Muncitorii necalificați nu vor mai avea acces pe piața muncii din Regatul Unit după Brexit

Și-a ucis soţia din cauză că femeia voia să plece la muncă în Anglia

Tot mai multe vedete din România își trimit copiii la studii în Marea Britanie