in

Șase persoane arestate în urma atentatului de la Manchester, inclusiv tatăl și fratele atacatorului

Poliția este pe urmele unei rețele teroriste, după atacul de la Manchester. Au fost deja arestate șase persoane, între ele fiind și fratele mai mic și tatăl atacatorului.

Atacatorul sinucigaş Salman Abedi ar fi avut legături cu o celulă teroristă activă în Manchester şi l-ar fi cunoscut pe jihadistul Raphael Hostey, care recruta luptători străini în numele Statului Islamic, a anunțat Sky News. Mai mult, serviciile secrete libiene au anunțat că fratele mai mic al lui Salman Abedi, Hashem Abedi, plănuia un atac în Tripoli.

Poliția a anunțat, de asemenea, că a arestat o femeie înarmată, după un raid armat într-un bloc de apartamente din Blackley, în nordul orașului, în legătură cu atentatul de la Manchester Arena.

Tatăl lui Salman Abedi a fost arestat, miercuri seara, la câteva ore după ce și fiul său mai mic a fost reținut, au anunțat forțele de securitate, citate de Sky News. Ramadan Abedi a fost reţinut de către ofiţeri mascaţi în faţa locuinţei sale din suburbia Ayn Zara.

Potrivit unei surse din serviciile de securitate, Hashem Abedi „cunoştea toate detaliile” despre organizarea atentatului terorist de la Manchester Arena.

Salman Abedi are cel puțin doi frați: Ismail, un frate mai mare născut la Londra, și Hashem, fratele mai mic, născut în Manchester. Totodată, el are și o soră. Potrivit BBC, familia de origine libiană a locuit la mai multe adrese din oraș, între care și o proprietate care a fost percheziționată, marți, de poliție.

Un libian care l-a cunoscut pe Salman Abedi l-a descris pe acesta ca fiind „incredibil de politicos”, potrivit BBC News.

„Cred că a fost incredibil de spălat pe creier. Nu era genul de persoană care să iasă în evidență în niciun fel”, a declarat bărbatul, care a locuit în Manchester toată viața.

Totodată, acesta a spus că ultima dată l-a văzut pe Abedi, în urmă cu patru săptămâni, „nu părea să aibă ceva de genul în minte”.

Numărul morților din atacul de la Manchester a crescut la 22. Printre victime sunt și copii

Atentat la Manchester, MAE anunță numerele de urgență pentru cetățenii români

Un român din UK susține că a prevăzut atentatul din Manchester CU O LUNĂ ÎNAINTE, i-a scris și unui parlamentar britanic

Accident groaznic în apropiere de Staffordshire. Cinci români morți!