Numărul pacienților din Marea Britanie care călătoresc în țările UE pentru a primi tratament medical este mai mare decât cel al pacienților străini care vin să folosească Sistemul Național de Sănătate (NHS), potrivit unui studiu făcut de Școala de Igienă și Medicină Tropicală și Universitatea din York .
Studiul a constatat că pacienții din străinătate reprezintă un aflux de venituri vital și o potențială creștere pentru NHS. Astfel, 7% dintre cei tratați la NHS în perioada 2010 – 2011 sunt pacienți străini privați, care aduc un sfert din veniturile private ale sistemului.
Dr. Johanna Hanefeld , lector în economia sistemelor de sănătate la Școala de Igienă și Medicină Tropicală din Londra a declarat pentru cityam.com: „Analiza noastră arată ca pacienții privați străini sunt mai profitabili decât cei din Marea Britanie tratați de spitalele private ale NHS. Acest lucru poate fi o zonă strategică de creștere pentru sistem, dacă se dorește extinderea activității private și creșterea veniturilor.”
Legile anti-imigrație trimise în Parlament. Prevederile nu îi vizează pe cetățenii UE
„De asemenea, din cercetările noastre, spre deosebire de rapoartele apărute în mass media, Marea Britanie este exprotator net de pacienți. În 2010, aproximativ 63.000 de britanici au călătorit în străinătate pentru tratamente medicale, în timp ce doar 52.000 de străini s-au tratat aici. Studiul a mai constatat că pacienții din Marea Britanie care călătoresc în străinătate pentru a obține un tratament medical ar putea să păgubească NHS la întoarcere.”
Medicii avertizează: Taxarea imigranților nu va acoperi costul creșterii birocrației
Studiul citează și costurile complicațiilor rezultate din turismul cosmetic și costurile de îngrijire pentru femeile gravide care așteaptă gemeni sau tripleți în urma tratamentelor de fertilizare din străinătate.