in

Această țară interzice fumatul DEFINITIV: „Vrem o generație fără fumători”

interzice fumatul

Noua Zeelandă a anunțat că va interzice fumatul pentru următoarea generație, astfel încât cei care acum au vârsta de 14 ani nu vor putea să cumpere niciodată tutun din punct de vedere legal.

Noua legislație înseamnă că vârsta legală pentru fumat va crește în fiecare an, pentru a crea o generație de neozeelandezi nefumători, a declarat joi, 9 decembrie, ministrul asociat al Sănătății din această țară, dr. Ayesha Verrall.

„Aceasta este o zi istorică pentru sănătatea poporului nostru”, a spus ea, citată de The Guardian.

Alte măsuri includ reducerea cantității legale de nicotină din produsele din tutun la niveluri foarte scăzute, reducerea magazinelor în care țigările ar putea fi vândute în mod legal și creșterea finanțării serviciilor de dependență. Noile legi nu vor restricționa vânzările de produse pentru vapat.

PREMIERĂ! O întreagă regiune din Anglia interzice fumatul în aer liber. Despre ce este vorba…

„Vrem să ne asigurăm că tinerii nu încep niciodată să fumeze, așa că vom transforma în infracțiune vânzarea sau furnizarea de produse din tutun noilor generații de tineri. Cei care vor avea 14 ani, când legea va intra în vigoare, nu vor putea niciodată să cumpere tutun în mod legal”, a spus Verrall.

Ratele zilnice de fumat din Noua Zeelandă au scăzut de-a lungul timpului – până la 11,6% în 2018, de la 18% cu un deceniu mai devreme.

Fumatul a fost deja înlocuit pe scară largă cu vaparea, în rândul adolescenților neozeelandezi și atrage, de asemenea, mulți tineri care nu s-ar fi apucat niciodată de fumat.

Conform unui sondaj efectuat pe 19.000 de elevi de liceu anul acesta, aproape 20% vapau zilnic sau de mai multe ori pe zi, majoritatea cu doze mari de nicotină.

Asta este în comparație cu 3% dintre cei cu vârsta cuprinsă între 15 și 17 ani care fumau zilnic în 2018 sau 13% dintre cei care au fumat cu un deceniu mai devreme.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

petrecerea de Crăciun

Boris Johnson trebuie să demisioneze dacă se constată că a mințit cu privire la petrecerea de Crăciun

epidemie vaccinati Scotia

În Scoția a explodat „epidemia vaccinaților”: cifrele vorbesc de la sine