in

Alertă națională în Marea Britanie: Suspect de terorism evadează din închisoare

Alertă națională în Marea Britanie: Suspect de terorism evadează din închisoare. Un suspect acuzat de acte de terorism a evadat din închisoarea Wandsworth din sudul Londrei și este în libertate, declanșând un apel național al poliției pentru ajutorul publicului în găsirea acestuia.
Daniel Abed Khalife, în vârstă de 21 de ani, fost membru al armatei britanice până în mai, a evadat miercuri dimineața, la ora 7:50, din închisoare, purtând un tricou alb, pantaloni în carouri roșii și albi și ghete maro.
>>> Nebunie în Edgware, cartierul românilor: zeci de persoane la coadă pentru a vedea un „one bedroom” de 1.300 lire pe lună

Alertă națională în Marea Britanie: Suspect de terorism evadează din închisoare

Poliția Metropolitană a declarat că face „anchete urgente” și a solicitat ajutorul publicului pentru a-l găsi pe suspect, descris ca având o constituție atletică, cu o înălțime de aproximativ 1,88 metri și păr scurt brun. Cetățenilor li s-a recomandat să nu se apropie de el, ci să sune la 999.

Comanda antiterorism a Scotland Yard a emis, de asemenea, o alertă națională către poliția britanică și agențiile de aplicare a legii, inclusiv la porturile și frontierele din Marea Britanie. S-au raportat întârzieri pentru călătorii prin Dover și aeroportul Manchester, întrucât au fost efectuate verificări sporite.
>>> UK, cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani. Salvarea vine de la străini, dar „mamele indiene le-au depășit pe românce”

Khalife se afla în detenție preventivă la HMP Wandsworth, o închisoare de categoria B, în așteptarea procesului legat de acuzații de terorism și încălcări ale Actului privind Secretele Oficiale.

În ianuarie, el a pledat nevinovat la acuzația de a solicita sau încerca să obțină informații care ar fi utile unei persoane care comite sau pregătește un act de terorism. Primelor două capete de acuzare li se opune Legea Terorismului, iar al treilea Actului privind Secretele Oficiale. Următoarea sa apariție în instanță era programată pentru noiembrie la Curtea Woolwich.

Ar fi evadat agățându-se de partea de jos a unei camionete

„Avem o echipă de ofițeri care efectuează anchete urgente și extinse pentru a-l localiza și detine pe Khalife cât mai curând posibil”, a declarat comandantul Dominic Murphy.

Întrebat despre informații neconfirmate că ar fi evadat agățându-se de partea de jos a unei camionete de livrare, un purtător de cuvânt al Serviciului de Închisori a spus: „Colaborăm cu Poliția Metropolitană pentru a recaptura acest prizonier și investigăm urgent modul în care a evadat.”

Shabana Mahmood, secretarul justiției din opoziție, a afirmat că guvernul conservator trebuie să explice cum nu reușește să păstreze în închisoare criminali potențial periculoși. Khalife avea legături cu zona Kingston și se crede că cel mai probabil se află încă în Londra.

Securitatea a fost sporită la porturi și aeroporturi în cazul în care Khalife încearcă să părăsească țara, a confirmat un purtător de cuvânt al Scotland Yard.

sursa: theguardian.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

oras turistic uk

Oraș din Marea Britanie cu plaje cu nisip auriu și case în culori pastel asemănătoare cu o insulă grecească

Asistente britanice sedau pacienții

„Am sedat-o până aproape de moarte, pariez ca va sta lată o săptămână”, ce făceau două asistente britanice pentru a „nu avea probleme” cu pacienții pe tura lor