in

Alexandru, bucătar în Anglia, înșelat cu 42.000 de lire sterline, victimă a unei escrocherii romantice: ”Voiam o prietenă”

Un bucătar din Anglia a fost înșelat cu economiile de-o viață după ce a căzut victimă unei escrocherii romantice. El a lansat un avertisment urgent pentru ceilalți. Alexandru Gutu, care locuiește în Matlock, Derbyshire, a fost înșelat cu 42.000 de lire sterline de o persoană care l-a păcălit, făcându-l să creadă că au o relație.
>>> Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria în Marea Britanie? Cum vă puteți opune, în calitate de chiriaș

Alexandru, bucătar în Anglia, înșelat cu 42.000 de lire sterline de o ”escroacă romantică”: ”Voiam o prietenă”

Bărbatul de 33 de ani, originar din Moldova, lucra până la 320 de ore pe lună la cele două locuri de muncă pentru a economisi suficienți bani pentru a-și cumpăra prima casă. El a început să caute o prietenă pe site-urile de întâlniri în încercarea de a o găsi pe “aleasa” și, în câteva zile, a început să vorbească cu cineva care pretindea că este o femeie.

Persoana, care probabil folosea o poză falsă și o identitate falsă, a început să discute cu Alexandru pe WhatsApp, relatează Derbyshire Live. “Am avut conversații despre viață, familie și viitor. Într-o zi m-a întrebat despre planurile mele de viitor și i-am răspuns că vreau să cumpăr o casă în Anglia.”

“Mi-a spus că are un unchi care lucrează la o mare companie europeană și face comerț și că ar putea să mă ajute să-mi ofere un venit suplimentar, deoarece mi-am pierdut orele [la locul de muncă].”, a explicat tânărul.

Cont în criptomonede

Alexandr a început apoi să vorbească cu “unchiul” femeii, care l-a convins să deschidă un cont de criptomonede. După ce contul a fost înființat pe numele lui Alexandru, acesta a transferat suma de bani în cont prin criptomonede.

Însă, la scurt timp după ce a cerut o parte din bani înapoi, escrocii au șters contul de WhatsApp și au dispărut cu banii lui. El a declarat: “Acum, fără economiile mele, nu-mi pot cumpăra o casă, nu-mi pot crea o familie. Am vrut să-mi găsesc o prietenă, în schimb am găsit o escrocherie. Am calculat că îmi va lua doi ani de muncă în fiecare zi pentru a câștiga banii înapoi.”

Pe lângă cumpărarea unei case noi, el a sperat, de asemenea, să își poată muta părinții din Moldova, din apropiere de granița cu Ucraina, în Marea Britanie.

Tatăl său a suferit recent un atac cerebral și este invalid, iar Alexandr plănuia să ajute la acoperirea costurilor unui nou scaun pentru el. “Eu însumi mă simt vinovat, încercam să-mi găsesc o prietenă și aveam încredere. Am făcut aceste plăți”.

Victima unei escrocherii romantice

Incidentul a fost raportat la Action Fraud și la Poliția din Derbyshire, care l-au trimis pe Alexandru la Serviciul de Ombudsman Financiar. El a mai declarat că banca sa nu a reușit să îl ramburseze și i-a recomandat să încerce să contacteze bursa de criptomonede pe care o folosea când a fost înșelat.

Alexandru a fost victima unei escrocherii romantice, prin care un escroc adoptă o identitate falsă online pentru a vă câștiga încrederea și a stabili o relație cu dumneavoastră. Odată ce v-a câștigat încrederea, în mod normal începe să vă ceară bani sau detalii personale pentru a vă înșela.

Conform unei noi cercetări efectuate de Lloyds Bank, numărul escrocheriilor romantice a crescut cu 30% anul trecut, iar victimele au pierdut în medie 8.234 de lire sterline.

sursa: mirror.co.uk

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

robot ikea

Ikea înlocuiește în Marea Britanie oamenii din call center cu robot AI, ce vor face angajații

Cartierul din Londra unde dispar doi copii în fiecare zi

Cartierul din Londra unde „doi copii dispar în fiecare zi”. Îngrijorarea a atins cote maxime