in

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria în Marea Britanie? Cum vă puteți opune, în calitate de chiriaș

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria?

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria? – Cu prețurile la toate, de la facturile la energie până la cumpărăturile săptămânale, care cresc vertiginos pe fondul crizei costului vieții, să economisiți suficienți bani pentru a vă cumpăra propria casă pare un vis îndepărtat pentru mulți.
>>> Cartierul din Londra unde „doi copii dispar în fiecare zi”. Îngrijorarea a atins cote maxime

Indiferent dacă economisiți pentru depozit sau căutați mai multă flexibilitate, închirierea casei sau a apartamentului vă oferă în continuare multe drepturi, mai ales când vine vorba de prețul pe care îl plătiți proprietarului.

Dacă un proprietar dorește să vă majoreze chiria, ce trebuie să știți despre procedurile și procesele adecvate? Puteți negocia prețul? Citiți mai departe pentru a afla…
>>> Discriminare la închirierea unei case în Londra: Proprietarii cer fotografii și CV-uri de la solicitanți

Ce pași trebuie să facă un proprietar pentru a mări chiria?

Pentru o închiriere periodică – una care este plătită săptămânal sau lunar – un proprietar nu poate crește chiria mai mult de o dată pe an fără acordul dumneavoastră.

Pentru o închiriere pe termen determinat – una care este plătită pentru o perioadă stabilită, adică un an – proprietarul dumneavoastră poate crește chiria doar dacă sunteți de acord. Dacă nu sunteți de acord, chiria poate fi majorată doar la expirarea termenului determinat.

Există anumiți pași pe care un proprietar trebuie să îi facă înainte de a vă crește și chiria.
>>> Proprietarul îți poate bloca intrarea în locuință dacă întârzii cu plata chiriei

Dacă în contractul dvs. de închiriere sunt menționate creșteri ale chiriei, trebuie urmată procedura descrisă în acesta.

Pentru orice închiriere privată fără o procedură de creștere a chiriei scrisă în prealabil, proprietarul dvs. poate:

  • Reînnoi contractul de închiriere la sfârșitul termenului determinat, dar cu o chirie majorată
  • Să obțină acordul dvs. de creștere a chiriei cu dvs. și să prezinte o anexă scrisă a contractului pe care îl semnați amândoi
  • să folosească formularul „Anunțul proprietarului care propune o nouă chirie”, care crește chiria după expirarea termenului determinat
  • Pentru chiriașii care plătesc chiria săptămânal sau lunar, trebuie să primiți un preaviz cu o lună înainte de creșterea prețului. Acest lucru se schimbă cu un preaviz de 6 luni dacă plătiți chiria anual.
Prețurile locuințelor Marea Britanie

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria?

Nu există o limită stabilită cu privire la ce poate crește chiria un proprietar privat. Guvernul spune că orice creștere a chiriei trebuie să fie „echitabilă și realistă”.

Acest lucru este vag, dar majoritatea oamenilor se așteaptă să folosească media zonei pentru a determina dacă prețul propus este corect.
>>> Proprietarii din Marea Britanie se tem să mai închirieze case cetățenilor UE

Ce se întâmplă dacă nu sunteți de acord cu o creștere a chiriei?

Aveți dreptul să negociați cu proprietarul dvs. și poate că puteți ajunge la un compromis fericit între creșterea pe care o sugerează și ceea ce vă simțiți confortabil să plătiți.

Cu toate acestea, dacă nu ați reușit să-l determinați pe proprietar să fie de acord cu o chirie mai mică, puteți face apel la un tribunal pentru plângeri pentru chirie (tribunal for rent complaints).

Tribunalul este format din doi sau trei profesioniști, de exemplu, avocați sau inspectori. Ei vor analiza costul închirierii proprietăților similare din zona dvs. și ce ar putea percepe proprietarul dacă un nou chiriaș ar închiria proprietatea. Tribunalul va decide apoi dacă creșterea chiriei este echitabilă.

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria? Este important să rețineți că trebuie să continuați să vă plătiți chiria în această perioadă.

Dacă intrați în restanțe de chirie, proprietarul dumneavoastră poate încerca să vă evacuați urmând procedurile legale corecte.
>>> Tot mai mulți proprietari de locuințe din Marea Britanie refuză să închirieze românilor

Cutremur piața imobiliară Marea Britanie

Care sunt regulile pentru închirierile reglementate?

Cât de mult poate un proprietar să mărească chiria? Regulile sunt ușor diferite pentru închirierile reglementate. Veți avea o închiriere reglementată dacă plătiți chirie unui proprietar privat și închirierea dvs. a început înainte de 15 ianuarie 1989.

Chiriașii reglementați plătesc o chirie echitabilă care este mai mică decât o chirie de piață.

O chirie echitabilă este stabilită de un ofițer de chirie de la Agenția Oficiului de Evaluare (VOA) – aceasta este chiria maximă pe care proprietarul dvs. vă poate percepe în baza contractului de închiriere.

Dvs. sau proprietarul dumneavoastră puteți cere VOA să revizuiască chiria astfel încât să rămână echitabilă, de obicei la fiecare doi ani.

Dacă aveți întrebări sau nelămuriri cu privire la chirie sau proprietar,  Citizens Advice oferă sfaturi gratuite, scrie metro.co.uk.
>>> Ambasada României din Londra, restantă 75.000 de lire sterline la chirie

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 3.8]

Experții Marea Britanie alarma vaping

Experții din Marea Britanie trag alarma cu privire la ”epidemia” de vaping în rândul adolescenților: ”Este o mare problemă!”

robot ikea

Ikea înlocuiește în Marea Britanie oamenii din call center cu robot AI, ce vor face angajații