in

Ambasadorul Ion Jinga: „Respect pentru imigranții din NHS care mi-au salvat prietenul”

Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, a scris în The Telegraph cum viața unui prieten de-al său a fost salvată de medicii imigranți de la un spital NHS din Londra, printre care și un chirurg român. El a ținut să își prezinte astfel respectul pentru echipa medicală de la Charing Cross Hospital, formată în majoritate din imigranți.

„Săptămâna trecută, cineva foarte drag mie a avut o problemă gravă de sănătate”, a scris Jinga. „Atunci când făcea aqua – gimnastică, prietenul meu a simțit brusc o durere ascuțită în partea din spate a capului. Durerea de cap a devenit imediat insuportabilă.”



„O ambulanță a sosit în 15 minute. După o evaluare preliminară, asistenta a suspectat o problemă vasculară și a decis să ia pacientul la spital.”

Ambasadorul Jinga mai scrie că a fost ales Charing Cross Hospital, din cauza gravității simptomelor.

„Erau mulți oameni acolo, toți cu probleme medicale și mi-era teamă de întârzieri care ar fi putut fi fatale. Dar un medic a venit aproape imediat”, se mai arată în articolul din The Telegraph.

La examinare s-a dovedit a fi o sângerare pe creier, o veste foarte rea pentru pacient și cei apropiați lui.

Un medic, Fey Probst, consultant al departamentului de urgențe al spitalului, a alertat Departamentul de Neurochirurgie, iar un specialist a venit să examineze pacientul în Urgență.

„Când a venit chirurgul, mă gândeam : «Ce bine ar fi acum să fie un doctor român, unul dintre cele 5.000 de medici și asistente din România, care lucrează în NHS.» După o conversație destul de lungă în limba engleză, l-am întrebat: «De unde ești?» Răspunsul a fos : «Sunt din România».”

Numele lui este Robert D. Iorga și face parte dintr-una dintre cele mai bune echipe neurochirurgicale din Londra. A urmat o a doua examinare la scanner, de data aceasta cu substanță de contrast. Hemoragia a fost absolut clară și medicii au suspectat un anevrism. Asta se întâmpla la ora 03:00”.

Medic român în UK: M-aş întoarce în țară dacă aș avea un salariu rezonabil

Următorul medic venit să îl examineze pe prietenul ambasadorului a fost dr. Ramesh Nair, un neurochirurg consultant în cadrul Departamentului de Neurochirurgie. Jinga a scris că a aflat de la prietenii săi britanici că acesta este unul dintre cei mai buni specialiști din Marea Britanie.

„Ne-a prezentat două opțiuni: fie să așteptăm și să vedem cum simptomele evoluează sau să efectuăm o angiografie, pe care ne-a și recomandat-o.”

„Angiografia a fost programat a doua zi dimineața, dar a trebuit să fie amânată până la prânz pentru că tensiunea arterială a pacientului era prea mică. Examinarea a fost făcută de dr. Ian Colquhoun, consultant neuroradiolog, un specialist de top. El este considerat de către colegii săi ca fiind unul dintre cei mai buni medici din instituție.”

„La ora 12.30 a început angiografia. După o oră și jumătate, dr. Colquhoun a ieșit zâmbind : nu exista niciun anevrism, vasele de sânge sunt toate într-o formă bună, cantitatea de sânge de pe creier era mică și va fi re-absorbită de catre organism fără alte consecințe”, a mai scris ambasadorul.

El a continuat: „Vizita la Charing Cross Hospital în fiecare zi, timp de o săptămână, mi-a oferit ocazia unică de a vedea modul în care lucrează echipa medicală și personalul de acolo. Am întâlnit medici si asistente medicale de înaltă calificare, nativi britanici dar și persoane din India, România, Slovenia, Belgia, Africa, America Latină sau Asia (mulțumesc asistentelor Emma, Sylvie, Pauline și Kwame Anthony ).”

Sunt recunoscător față de toți acești oameni. Am o mare admirație pentru ei, deoarece sunt atât de devotați pacienților (…) Cei mai mulți dintre ei sunt «imigranți». Au venit în Marea Britanie pentru realizare profesională sau pentru o viață mai bună.”

Marea Britanie lasă România fără medici. 14.000 au plecat din România, din 2007 și până în prezent

„Destul de des ei sunt defăimați de către presa de scandal și prezența lor este uneori folosită ca o minge de ping-pong în dezbaterea politică. În schimb, mulți dintre ei salvează vieți în fiecare zi, în spitalele britanice. Ne dăm seama ce oameni extraordinari sunt doar atunci când avem o problemă medicală dificilă.”

Respectul meu adânc pentru ei și pentru Sistemul Național de Sănătate Britanic”, și-a încheiat ambasadorul Jinga scrisoarea deschisă publicată de The Telegraph.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie va trata Crimeea ca parte componentă a Ucrainei

Adolescenta răpită a fost găsită în Irlanda