in

Ambasadorul Marii Britanii în Spania pune bomboana pe coliva turismului: „Este improbabil înainte de august”

Vești proaste pentru hotelierii spanioli. Aflat în vizită în Benidorm, ambasadorul Marii Britanii în Spania, Hugh Elliott , a declarat că este „improbabilă” sosirea turiștilor din țara sa înainte de luna august, din cauza evoluției pandemiei de Covid-19 și a criteriilor de siguranță stabilite de guvernul britanic.

Declarația a fost făcută în cadrul unei reuniuni la care au participat primarul orașului Benidorm, Toni Perez, reprezentanții Fundației Visit Benidorm precum și ai Asociației hoteliere Hosbec, informează dordevacanta.ro.

Cu toate că atât autoritățile locale cât și reprezentanții industriei ospitalității au cerut insistent ca Marea Britanie să includă Comunitatea Valenciană pe lista verde a guvernului Johnson privind destinațiile turistice unde cetățenii britanici pot călători fără restricții, oficialul englez  a repetat că această situație este „puțin probabilă”.

Vacanțele în țările de pe „lista galbenă”, INTERZISE. Boris Johnson dă o lovitură turismului din UK și UE

Elliott și-a argumentat decizia spunând că „în Spania nu există restricții de călătorie între comunitățile autonome, iar situația epidemiologică se poate agrava în orice moment”. 

Din 7 iunie, Spania permite accesul tuturor străinilor care sunt vaccinați cu împotriva COVID-19, iar cei nevaccinați pot intra doar cu un test COVID negativ, nu doar PCR ca până acum.


Ministerul turismului din Spania a postat pe contul de Twitter condițiile de călătorie pentru turiști.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]
Boris Johnson nu renunță la libertatea totală de pe 21 iunie. Ce l-ar putea face pe premierul britanic să se răzgândească…

Situație gravă în Marea Britanie: Din ce în ce mai mulți vaccinați se infectează zilnic cu COVID