in

Amendat cu 500 de lire sterline la sosirea în Marea Britanie. Susține că habar nu avea de noile reguli cu privire la carantină

Un om de afaceri britanic susține că habar nu avea că în Regatul Unit există noi reguli cu privire la carantină, când a sosit din Dubai, luni, 15 februarie.

Wayne Kelly, din Birmingham, spune că a aflat despre noile legi referitoare la cele 33 de țări din „lista roșie” doar atunci când Poliția de Frontieră i-a spus că va lua 500 de lire sterline din cauză că nu și-a rezervat o cameră de hotel unde să stea în carantină.

Britanicul susține că nu știe că persoanele care sosesc în Anglia după ce au vizitat sau au trecut prin anumite țări trebuie să stea în carantină într-un hotel aprobat de guvern, timp de 10 zile. Domnul Kelly a spus că nu a citit ziare și că nu s-a uitat la televizor recent.

„Nu știam despre ce este vorba și încă nu înțeleg. Am venit din Dubai. Acum am cheltuit 1.750 de lire sterline pentru a sta la un hotel”, a spus britanicul.

„Și această scrisoare pe care mi-au dat-o spune că ar trebui să plătesc încă 500 de lire sterline. Încerc să lucrez ca să-mi câștig existența. Este un mod teribil de a trata oameni”, a declarat Kelly, citat de METRO.

Condițiile intrării în Marea Britanie, REVIZUITE. Ce măsuri se aplică de azi, 15 februarie, la intrarea în REGAT

„Este ridicol. Soția mea urma să mă ia [de la aeroport], așa că oricum nu m-aș fi amestecat cu alte persoane”, a continuat el.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului britanic a declarat: „Lucrăm îndeaproape cu companiile aeriene și transportatorii care ne asigură că zborurile pe care le furnizează sunt sigure.”

„Când oamenii ajung în Marea Britanie, porturile și aeroporturile au aranjamente specifice pentru cei care trebuie să intre în carantină”, a spus acesta.

Întrebat dacă există îngrijorări că pasagerii din „lista roșie” ar putea să se amestece cu alții până când vor trece prin controlul de frontieră, purtătorul de cuvânt a spus că „oamenii, pentru a călători în Marea Britanie, ar fi trebuit să facă un test negativ înainte de a urca în avion”.

Președintele Comisiei pentru afaceri interne din parlament, Yvette Cooper, a criticat Guvernul pentru faptul că a permis pasagerilor internaționali din țările cu risc ridicat să se amestece cu alții, înainte de a ajunge în carantină.

„Guvernul riscă să-și submineze propria politică de carantină dacă pasagerii din țările cu risc ridicat se amestecă cu ceilalți din aeroport”, a spus Cooper.

„Întregul scop al acestor măsuri este de a preveni răspândirea de noi variante – dar acest lucru nu se va întâmpla dacă există prea multe găuri în sistem””, a mai declarat aceasta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie: Va fi nevoie de PAȘAPORT COVID pentru accesul în supermarketuri și restaurante?

Panică în Marea Britanie: A fost descoperită o nouă tulpină mutantă a coronavirusului