in

Amenzi imense pentru șoferii de tir prinși cu imigranți ilegali la bord. Vezi cât riști să plătești pentru fiecare clandestin

Milioane de lire sterline însumează amenzile primite de șoferii de tir care au fost prinși că transportau imigranți. Cele mai multe astfel de evenimente s-au petrecut în Kent, regiunea unde se află portul Dover, una dintre principalele porți de intrare în Marea Britanie.

Printre șoferii pedepsiți s-au numărat și mai mulți români, în camioanele cărora au fost găsiți zeci de imigranți ilegali. Potrivit kentonline.co.uk, pedepsele s-au triplat în perioada 2014/2015 față de 2012. Cifrele Ministerului de Interne britanic arată că au fost emise peste 3300 de amenzi, o creștere de 50% față de perioada precedentă, 2013/2014.Astfel, de-a lungul a trei ani, au fost descoperiți în jur de 6.500 de pasageri clandestini, iar amenzile ajung la 2.000 de lire sterline pe cap de imigrant ilegal, bani care trebuie plătiți de șoferi și de angajatorii acestora.

Transportatorii reclamă faptul că amenzile sunt mult prea mari, însă reprezentanții guvernului susțin că, dimpotrivă, că măsurile aplicate firmelor nu sunt îndeajuns de aspre pentru a duce la diminuarea fenomenului.

Mii de imigranți au încercat să treacă ilegal prin Eurotunel, dintre care nouă și-au pierdut viața din luna iunie și până în prezent, scrie kentonline.co.uk.

Se pare că numărul celor care staționează la acest moment în Calais, Franța, depășește 5.000 de persoane, cele mai multe din Siria, Libia și Eritreea.

Asociația Transportatorilor de Marfă a anunțat că cifrele arată determinarea tot mai mare a imigranților de a se urca ilegal la bordul vehiculelor de marfă ce merg spre Marea Britanie.

Potrivit directorului partamentului internațional al ALS, Donald Armour, problema s-a amplificat în ultimii ani, la bordul tirurilor fiind descoperite, de cele mai multe ori între 10 și 20 de persoane care vor să ajungă clandestin în Marea Britanie.


Un șofer român a încercat să introducă ilegal în Marea Britanie 48 de albanezi

Doi români încercau să introducă imigranți afgani în Marea Britanie

ALERTĂ! Marea Britanie intensifică măsurile de securitate după atacul terorist de la Paris

Marea Britanie, sub asediul imigranților. Mii de oameni au încercat să treacă prin Eurotunel

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România, „patria hoților”! Ce sfaturi de călătorie primesc suporterii West Ham United

Managerul metroului londonez despre greviști: „NU ne putem permite să le satisfacem cererile!”