in

Anglia – pe drumul cel bun. ZERO decese de coronavirus în majoritatea zonelor pentru prima dată în șase luni

Cea mai mare parte a Angliei a înregistrat cel puțin o zi fără decese de coronavirus în ultima săptămână – prima dată în șase luni când se întâmplă acest lucru.

Cinci din nouă regiuni nu au înregistrat decese timp de cel puțin 24 de ore, în timp ce Londra a înregistrat în medie 1,5 decese zilnice, în cursul săptămânii.

Cifrele oficiale arată că nu au existat decese în sud-est, West Midlands, Yorkshire și Humber sau în estul Angliei, miercuri, 25 martie.

De asemenea, zona de sud-vest nu a raportat decese zilnice de trei ori, în ultima săptămână.

Decesele din întreaga țară au scăzut la un nivel minim în această săptămână, cu o medie zilnică sub 80 – comparativ cu peste 1.000, în cea mai mare parte a lunii ianuarie.

Public Health England a declarat că numărul cazurilor s-a „aplatizat” – la fiecare grupă de vârstă, în afară de școlari, unde s-a constatat o creștere modestă.

Marea Britanie: „Virusul nu va dispărea. Vom avea în continuare un număr substanțial de decese”

Infecțiile sunt acum mai mari in rândul copiilor cu vârste cuprinse intre zece si 19 ani, în jur de unul din 1.000 fiind testați pozitiv pentru virus, mulți fără simptome.

Rata infecției a crescut de la 39,9 la 63,5 la 100.000 la copiii de cinci până la nouă ani, dar toate celelalte grupe de vârstă au prezentat o scădere săptămânală.

Ieri, 25 martie, s-au înregistrat 63 de decese în Marea Britanie.

Șeful NHS Anglia, Sir Simon Stevens, a declarat: „Am avut peste 34.000 de pacienți cu coronavirus grav bolnavi în spitalele noastre, la mijlocul lunii ianuarie. Acest număr este acum 4.000. ”
Imagini șocante în Plaistow: Femeie de 76 de ani ucisă într-o casă din estul Londrei

Guvernul britanic introduce teste COVID pentru transportatorii care intră în Marea Britanie