Menu
in

Armata ajută spitalele aflate în criză din cauza COVID-19 în Londra

Spitalele din Londra au rămas fără personal medical din cauza COVID-19, astfel că Ministerul Apărării din Marea Britanie trimite medici militari și personal necesar pentru a susține sistemul de sănătate.

În jur de 200 de membri ai forțelor armate urmează să fie puși la dispoziția spitalelor din capitala Regatului Unit, epicentrul unui nou val de coronavirus provocat de varianta Omicron, cu o creștere puternică a numărului de îmbolnăviri.

Potrivit Ministerului Apărării britanic, este vorba despre 40 de medici militari și 160 de membri ai personalului aflat în serviciu, care vor trebui să umple golul lăsat de absența personalului medical, ca urmare a îmbolnăvirilor sau a plasării unora dintre aceștia în carantină.

Anunțul vine după ce premierul britanic Boris Johnson a declarat săptămâna aceasta că executivul speră să depășească acest nou val fără a impune restricții suplimentare în Anglia.

Angajații militari vor fi desfășurați în 40 de echipe a câte 5 oameni – un medic militar și patru membri ai personalului de asistență – și vor fi detașați în zonele unde e cea mai mare nevoie de ei. Se așteaptă ca ei să fie ”în misiune” timp de trei săptămâni, arată Digi24.

De asemenea, 32 de militari vor susține Serviciul Central de Ambulanță, lucrând alături de paramedici până la sfârșitul lui martie.

Marea Britanie ar putea reveni în curând la NORMAL, spune premierul Boris Johnson

Ministrul apărării britanic, Ben Wallace, a declarat că „bărbați și femei din cadrul forțelor armate au venit încă o dată în sprijinul colegilor dedicați din sistemul național de sănătate, pentru a lucra cot la cot pentru protejarea națiunii (britanice) în fața COVID-19”.

Pe de altă parte, directoarea Colegiului Regal al Infirmierilor din Anglia, Patricia Marquis, a subliniat că această desfășurare de cadre militare nu-i va mai permite guvernului să nege existența unei “crize de personal” în sistemul național de sănătate.

În jur de 1800 de cadre militare au fost deja desfășurate pe teritoriul Regatului Unit pentru a susține autoritățile civile în răspunsul lor împotriva pandemiei. Printre acestea se numără 313 de persoane care ajută Serviciul de Ambulanță din Țara Galilor și 96 care ajută Serviciul de Ambulanță din Scoția, în timp ce alte peste 1000 de cadre militare ajută în programul de vaccinare cu doze booster.

Joi, 17 unități spitalicești din Anglia au anunțat incidente critice, o alertă care dovedește existența de temeri cu privire la faptul că servicii de urgență nu mai pot fi oferite în siguranță.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version