Menu
in

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare: vor ajuta mai mulți britanici să cumpere o casă. Santander a anunțat că acum ia în considerare veniturile din alocația pentru copii de până la 60.000 de lire sterline atunci când analizează accesibilitatea ipotecară. Această schimbare, introdusă la 9 aprilie, înseamnă că banii pe care oamenii îi primesc din plata alocației pentru copii pot fi luați în considerare în calcul pentru a stabili dacă un credit ipotecar este accesibil. Acest lucru înseamnă că oamenii ar putea împrumuta mai mult.
>>> Marea Britanie face schimbări financiare uriașe în aprilie. 10 puncte care îți vor afecta portofelul

Băncile fac modificări majore la credite ipotecare

Actualizarea vine după ce guvernul a mărit pragul la care solicitanții de alocație pentru copii încep să plătească taxa pentru alocația pentru copii cu venituri ridicate (HICBC) (Citește aici: Alocația pentru copii în Marea Britanie se schimbă în acest weekend – iată tot ce trebuie să știți).

NatWest, Nationwide și Lloyds Banking Group au confirmat, de asemenea, că își modifică criteriile pentru a reflecta schimbarea beneficiilor. Lloyds Banking Group a introdus deja modificarea, în timp ce NatWest și Nationwide au declarat că aceasta va fi făcută “în viitorul apropiat”, relatează The Sun.

Alocația pentru copii este o plată lunară făcută unei persoane responsabile pentru un copil sub 16 ani sau sub 20 de ani, dacă acesta urmează o formă de învățământ sau de formare aprobată. Anterior, erați eligibil pentru întreaga sumă a alocației pentru copii dacă câștigați mai puțin de 50.000 de lire sterline pe an. Odată ce începeți să câștigați mai mult de atât, trebuie să începeți să plătiți o parte din ea înapoi. Odată ce câștigați peste 60.000 de lire sterline, trebuia să plătiți totul înapoi.

“Vești pozitive pentru familiile care doresc să se mute într-o casă nouă”

Începând din această lună, pragul de la care trebuie să începeți să returnați alocația a crescut, ajungând acum la 60.000 de lire sterline. Limita superioară a crescut, de asemenea, la 80.000 de lire sterline pe an. Acest lucru înseamnă că acum puteți câștiga până la 80.000 de lire sterline pe an înainte de a vi se opri complet plata alocației pentru copii.

Experții în credite ipotecare au descris aceste măsuri ca fiind “vești pozitive pentru familiile care doresc să se mute într-o casă nouă”. Rosie Hooper, expert în planificare financiară la Quilter Cheviot, a declarat: “Includerea plății alocației pentru copii în aceste evaluări poate însemna că familiile pot împrumuta mai mult și, prin urmare, ar putea să se mute într-o casă mai mare sau poate într-o zonă mai favorabilă pentru a se potrivi mai bine familiei lor, dacă doresc acest lucru.”

Nicholas Mendes, manager tehnic pentru credite ipotecare la brokerul John Charcol, a declarat: “Aceste modificări vor însemna că potențialii cumpărători pot obține un plus de 10.000-15.000 de lire sterline, ceea ce ar putea face diferența între a-și asigura casa de vis sau a fi nevoiți să facă compromisuri sau să piardă o proprietate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version